BBE'ers Righolt en Mulder in ‘t zonnetje

15 juni 2011 om 00:00 Sport

Al 15 jaar wordt dus gestreden om de eerste prijs van deze biljartcompetitie. Wekelijks biljarten 14 teams van vier spelers in de cafés van de gemeente Ede. Biljart Bond Ede bestaat uit 12 cafés. De teams spelen een keer ‘thuis’ en de andere week ‘uit’. De teams komen uit Harskamp, Lunteren, Otterlo, Ederveen en Ede. Dit jaar zijn er dan ook weer 26 rondes gespeeld. Daarnaast was er een bekercompetitie.

Biljart Bond Ede viert derde lustrum EDE - Biljart Bond Ede bestaat 15 jaar en dat werd dinsdagavond gevierd in ‘t Café 5. Twee bestuursleden werden benoemd tot erelid. Henk Righolt is al vanaf de oprichting bestuurslid en Jan Mulder is in het eerste jaar bestuurslid geworden. Righolt is nu voorzitter, Mulder algemeen bestuurslid. Ze kregen uit handen van secretaris Herjan van Harselaar een speldje, als dank voor bewezen diensten.

In totaal zijn er, via de cafés, 116 spelers geregistreerd. Dit jaar speelden de teams in totaal 203 wedstrijden, werden er 58.758 caramboles gemaakt in 48.982 beurten. Daarmee kwam ‘t totale moyenne (gemiddelde) op 1.200. Een verbetering ten opzicht van seizoen 2009/2010, toen was de moyenne 1.167.

De bekercompetitie werd gewonnen door Dick’s Inn. In de reguliere competitie werd Café 545 uit Ede winnaar met liefst 9841 punten. Het Wapen 1 uit Harskamp werd tweede en Dick’s Inn uit Ede derde. Ook werden prijzen uitgedeeld aan de beste speler. Dit jaar werd deze gewonnen door Marco Wien van Dick’s Inn. De prijs voor de speler met de hoogste serie (in percentage) ging naar Guus Wijnsouw van Café Railroad. De poedelprijs was voor ‘t Café 5, dat noodgedwongen alleen uitwedstrijden speelt.

Foto:

Jan Mulder en Henk Righolt: BBE’ers van het eerste uur.

Eindstand:

Café 545

Het Wapen 1

Dick's Inn

De Waldhoorn 2

De Waldhoorn 1

De Vergulde Leeuw

De Slok

De Boemerang

Café Railroad

Café Marktzicht

De Prinsenhof

De Bospoort

Het Wapen 2

't Café 5

De gezellige avond met een BBQ ging nog tot in de late uurtjes door. Volgend jaar zullen naar alle waarschijnlijkheid alle teams weer meedoen. Het zou mooi zijn als er nog twee cafés bijkomen om de competitie met 16 teams te spelen.

Om alle uitslagen en resultaten nog eens na te lezen: www.biljartbondede.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie