‘Der Kaiser Sieben’ kampioen

29 juni 2011 om 00:00 Sport

Hij zag het dart team ‘Der Kaiser Sieben’ kampioen worden in de eerste divisie ADO competitie. ,,Nee, het is niet de voetbalclub ADO. Maar de Arnhemse Dart Organisatie. Die organiseren een goede en op hoog niveau gespeelde competitie”, zegt speler Christiaan ter Horst. Samen met John Povey, Gerard Meerveld en Erwin Janssen wist hij in een zenuwslopende beslissingswedstrijd het kampioenschap te behalen en te promoveren naar de Eredivisie.,,Gevolg een leuke derby tegen de Edese dartclub (EDC)”, meent Gans. Der Kaiser Sieben stormde als een komeet door de competitie. Vier jaar op rij werd promotie bereikt.” De teamnaam roept enige vraagtekens op. ,,Een nieuw team krijgt altijd het laatste beschikbare nummer. In dit geval zeven. Onze teamcoach Erwin Janssen heeft toen deze toch wel ludieke naam bedacht”, vervolgt Ter Horst.

BENNEKOM - Bij binnenkomst in het Bennekomse café De Keijzer proef je de prettige sfeer. Er wordt al gedart. ,,Wat op uitgooien oefenen”, aldus eigenaar Henk Gans.

door Eip Janssen

Hij kijkt met genoegen terug op de afgelopen competitie. Maar krijgt weer kippenveld bij de ontknoping.

The E-team

,,Super spannend. Met nog een ronde te spelen stonden The E-Team (Veenendaal) en wij gelijk. En wat niemand had verwacht gebeurde. Beide teams verloren. Omdat Fire Bulls (Arnhem)wel won eindigden drie teams op 112 punten. De onderlinge resultaten werden vergeleken. En dat betekende een beslissingswedstrijd tegen The E-team op”, aldus Ter Horst.

De beslissingswedstrijd werd in Elst gespeeld. ,,Wij wilden liever naar De Prinsenhof in Lunteren. Maar dat wilden zij niet. Dat hebben de Veenendalers gemerkt. Super geconcentreerd en getergd verschenen we aan de start. De eerste vijf partijen gingen nog vrij gelijk op. Daarna namen wij het heft in handen. Een 5-3 overwinning en onze supporters stonden op de banken”, aldus het duo. Heeft het team wat te zoeken in de Eredivisie? ,,Zeker weten. Bart Roseboom komt uit het vijfde team. Hij staat daar heel sterk te gooien. Ook Jacco van Kranenburg (Zeegers Veenendaal) komt ons versterken. Dit seizoen was twee keer een invaller nodig. Maar in de Eredivisie komt meer kijken. Dan is het goed als de coach ( Erwin Janssen) keuzes kan maken”, meent Henk Gans.

Ook Christiaan ter Horst juicht dit toe. ,,Hoewel men dat soms ontkent is darten ook een teamsport. Je doet alles samen. Je leeft met je maatje mee. En als een speler niet goed in zijn vel zit, help je hem. En als de coach de opstelling kan aanpassen is dat alleen maar goed. Hoewel bij ons de gezelligheid voorop staat willen we ook goed presteren.” Het team heeft als doelstelling handhaven. ,,Dat betekent drie ploegen voorblijven. Dan doen we het gewoon goed.” De dartsport mag zich in een behoorlijke populariteit verheugen. ,,Het is echt sport. Er valt geen onvertogen woord. De sportiviteit viert hoogtij. Natuurlijk probeer je je tegenstander te beïnvloeden. Hoe? Langzaam of juist snel spelen. Maar die tactische foefjes tref je bij elke sport aan”, meent Ter Horst.

Henk Gans heeft nog wel een wens. ,,Nieuwe leden en zo mogelijk vrouwen begroeten. Belangstelling? Bel gerust 0318-415802”, besluit hij.

Foto:

De opdracht in de Eredivisie is duidelijk. ,,Drie ploegen voorblijven.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie