Golfbaan bij enclave De Kreel

29 juni 2011 om 00:00 Voorpagina

Al een hele tijd wordt er gesproken over een golfbaan in de gemeente Ede. Dat is er nog steeds niet van gekomen. Voor de Edese Golfclub was het indertijd de aanleiding om uit te wijken naar Papendal. Het golftoernooi in de Heideweek wordt zelfs gehouden op de golfbaan in Dieren. Het staat buiten kijf dat er in Ede genoeg belangstelling bestaat voor de golfsport. Golf Management Group was de beoogd ontwikkelaar en exploitant, maar dit bedrijf is failliet gegaan. ,,Een paar mensen hebben uitgezocht waar een golfbaan zou kunnen komen. En is uitgekomen op landbouwenclave De Kreel.”

EDE - Er zijn plannen om een golfbaan te realiseren in de landbouwenclave De Kreel achter restaurant Juffrouw Tok aan de N224 in Ede. De gemeente Ede staat aldus verantwoordelijk wethouder Roel Kremers positief tegen de komst van een golfbaan daar. ,,Als gemeente ontwikkelen wij niet zelf de golfbaan. Initiatieven moeten uit de markt komen.”

Dat gebied heeft een grootte van ongeveer veertig hectare. In de landbouwenclave zitten enkele boeren. Boer Prangsma, die de landbouwgrond in erfpacht heeft van de gemeente Ede, heeft veruit de meeste grond in gebruik. Prangsma staat niet op voorhand te juichen om de grond af te staan. Hij wil door blijven boeren. ,,Omdat de initiatiefnemer failliet is gegaan, sloeg het initiatief neer. Toch hebben wij geconstateerd dat er kennelijk een behoefte is aan een golfbaan. En dat zetten we in de markt.”

De gemeente wil niet zelf een golfbaan exploiteren, benadrukt Kremers. ,,Het gaat er puur om dat we iemand vinden die de golfbaan aanlegt en ook exploiteert. Als dat niet gebeurt, houdt het voor ons op. Als gemeente willen medewerking verlenen aan de wijziging van het bestemmingsplan. We zetten het nu vol in de markt. Daar komen belangstellenden op af of niet. Als het laatste het geval is, zetten we het plan in de ijskast,” stelt Roel Kremers.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie