DES gehuldigd

6 juli 2011 om 00:00 Sport

OTTERLO - De KNSB heeft de skeelercommissie van SV Otterlo uitgeroepen tot vrijwilligers van het jaar. De bond, waaronder ook de skeelertak valt, kwam tot deze beslissing vanwege de vlekkeloze organisatie van het Nederlands kampioenschap skeeleren 2011. Als cadeau ontvangen alle leden van de commissie VIP kaarten voor alle KNSB evenementen in de komende periode.

,,Een geweldige waardering’’, reageert de enthousiaste woordvoerder Rob Hummelen. De onderscheiding brengt geen verandering in het besluit dat zowel Hummelen als voorzitter Evert van Voorthuizen gaan stoppen.

,,Nee, het is genoeg geweest. Nu zullen anderen de kar moeten gaan trekken’’, stelt Hummelen resoluut.

EDE - Nadat voor DTS Ede en Blauw Geel ‘55 al eerder de indeling bekend is gemaakt, heeft de KNVB district Oost nu ook de overige Edese vrouwenploegen ingedeeld.

De indeling is: Zaterdag derde klasse D: Bennekom, DOVO, DSV’61, DTS Ede 2, DVS’33, HMS, Hoevelaken, Odysseus 2, SDS’55. Stroe, Valleivogels en Veensche Boys.

Zaterdag vijfde klasse E: DFS,Driel, Ede/Victoria, Harskamp, Kesteren, de Kieviten, Lunteren, OVC’85, SKV/Wageningen, Spero en Wodanseck.

Zondag vijfde klasse G: ABS, Edesche Boys, Groen Wit’62, KCVO, Overwetering, Turkse Kracht, V en L 2, Victoria Boys 3, Wesepe, Wissel, WWNA en Wilp.

De nummering die aangeeft welke ploegen op een speeldag tegen elkaar spelen volgt later.

LUNTEREN - De jeugdafdeling van de Lunterse damclub DES heeft op een leuke wijze een lang seizoen afgesloten. De jeugdspelers werden getrakteerd op een bowling avond in Barneveld. En natuurlijk werd er heerlijk gegeten.

Dit alles als omlijsting voor de prijsuitreiking over het afgelopen seizoen. De kampioenenparade klonk als een klonk. Achtereenvolgens werden Erik van Engelenburg (pupillen), Jeroen van den Brink (welpen) in het zonnetje gezet.

Erik van Engelenburg bleef bij de pupillen over 30 partijen zijn grote concurrent Lennart Blankestijn een puntje voor. Johan van de Top wist het brons te verzilveren.

Bij de welpen was de strijd het hele seizoen ongelooflijk spannend. Jeroen van den Brink en Biense Wielstra gaven elkaar geen duimbreed toe.

Maar in de laatste partijen sloeg Van den Brink toe. Hij zette Wielstra uiteindelijk op vijf punten achterstand.

De winnaars gingen met een mooie beker naar huis. Dit als herinnering aan een mooi maar ook inspannend damseizoen. Maar er was niet alleen aandacht voor de podiumwinnaars.

Ook de welpen: Martine Teunissen, Nathalie Voskuil, Susanne Slijkhuis, Stijn van de Beek, Matthijs van de Beek, Thomas van de Lagemaat, Alex Davelaar en de aspiranten Peter Pasterkamp en Joan Evers vielen in de diverse beschikbare prijzen.

DES hervat op vrijdagavond 2 september weer de jeugdtraining. Nieuwe spelers zijn in het clubgebouw De Schuifeldam van harte welkom.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie