Hockeyster Mariska Krul heeft er zin in

6 juli 2011 om 00:00 Sport

Vanaf haar zesde speelde Mariska Krul al bij MHC Ede. Iets van twaalf jaar hockeyt zij in het eerste team van die club. Het was voor Krul, die in het dagelijkse leven gymnastieklessen geeft op ‘Het Rhedens’ in Rozendaal, een moeilijke beslissing om afscheid te nemen in Ede. ,,Je speelt daar je hele leven al, je hebt natuurlijk een band met de club en je teamgenoten. Je wilt ze niet in de steek laten. Wat me in Wageningen brengt? Het niveau daar spreekt mij aan, een niveautje hoger in de overgangsklasse. Ik heb er getraind en al oefenwedstrijden gespeeld. Een heel leuk team, ook een leuk begeleidingsteam, leuke teamgenoten. En een leuk niveau om te spelen, een lekker hoog tempo.”

‘Je moet het natuurlijk wel waarmaken’ EDE - Voor Jan en Gerie Krul, de ouders van hockeyster Mariska Krul, zit het ingeslepen wandelingetje naar sportpark De Bosrand, om daar zondags naar de prestaties van hun dochter te kijken, er niet meer in. Vanaf het nieuwe seizoen moeten pa en ma Krul op de fiets naar Wageningen. Dan speelt Mariska Krul in de overgangsklasse bij de hockeysters van Wageningen. De Edese ziet het helemaal zitten bij de roodwitten. ,,Ik heb er heel veel zin in.”

door Jan de Boer

Wageningen, dat in het voorbije seizoenkampioen werd, speelt op een hoger niveau dan Ede, merkte Mariska Krul meteen. ,,Ik heb er geen moeite mee, nee. Het gaat goed. Vanuit Wageningen belden ze me op of ik het leuk vond om bij hen te komen spelen. Wageningen heeft me nooit eerder gevraagd. Andere clubs wel. Dat het niet door ging had met dingetjes als reisafstand te maken en dat ik met een studie bezig was. Natuurlijk was het voor mij ook lastig bij je club Ede weg te gaan. Wageningen is mooi dichtbij. Het is goed te bereizen. Dat is voor mij ook wel prettig.”

Bij de MHC Ede vindt men het jammer dat Mariska Krul vertrekt. ,,Maar ze gunnen het me wel. Of ik later weer terugkom in Ede, weet ik niet. Je weet niet hoe het loopt. In Ede speelde ik midmidden, in Wageningen zal ik weer op het middenveld hockeyen. Dat kan soms links, dan weer rechts of midmidden zijn. Ze draaien veel door. De competitie begint in het eerste weekeinde van september.”

Het team van Wageningen speelt zaalhockey in de hoofdklasse. Ook een reden voor Mariska Krul om de overstap te wagen. ,,Leuk om daar eens aan te proeven. Het zal heel pittig zijn.” Het geven van trainingen in Ede had ze er een jaar geleden al aan gegeven. ,,Ik ben met een studie pedagogiek bezig. En wilde het ook wat rustiger hebben. Met de studie gaat goed. Het is nu nog een kwestie van afstuderen. Ik hoef nu niet veel meer naar de studie toe. Dat scheelt tijd.”

Wat de doelstelling in Wageningen wordt, is nog niet helder. ,,Eerst moeten we zorgen dat we een goede voorbereiding draaien. Dan weet je een beetje waar je staat. Natuurlijk willen we lekker meedraaien in de overgangklasse. We hebben een goed team, waar veel ambities in zitten. Begin augustus beginnen de trainingen. We trainen in Wageningen drie keer in de week. Om op dat niveau mee te komen, moet je dat wel. In de vakantie zorg ik er voor dat ik fit blijf. Je moet wel fit zijn. En veel hockeyen. Daarnaast loop ik hard en squash ik. Het is leuk om in Wageningen te kunnen spelen. Je moet het natuurlijk wel waarmaken."

Foto:

Lang bleef ze MHC Ede trouw, maar nu wil Mariska Krul ontdekken waar haar grenzen liggen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie