Safari: ‘Nacht op Park De Hoge Veluwe is te mooi om te slapen’

6 juli 2011 om 00:00 Regio

OTTERLO - Wild spotten, slapen onder de sterrenhemel en een prachtige ochtend meemaken als het park ontwaakt. Dit zijn ingrediënten van de nachtsafari die gehouden wordt op vrijdag 8 juli en vrijdag 5 augustus 2011 in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Boswachter Henk Ruseler leidt de deelnemers naar de mooiste plekken van het park.

,,Het is een onvergetelijke ervaring om het park in de nachtelijke uren te ontdekken en in alle vroegte te zien ontwaken. Eigenlijk is een nacht op De Hoge Veluwe te mooi om te gaan slapen’’, zegt Ruseler. ,,Er is zoveel te zien en te horen ‘s nachts. Schaduwen, concerten van rugstreeppadden en het geruis van dieren in de bossen. Dat moet je meemaken.’’

Na het inrichten van het kamp in het leefgebied van wilde zwijnen, edelherten en reeën, begint de nachtelijke tocht door de bossen. Henk Ruseler laat de deelnemers de mooiste plekjes van het park zien. Bij terugkomst kan onder de sterrenhemel geslapen worden. Uiteraard heeft het kamp ook een tent. Na een korte nacht staan de deelnemers samen met de dieren van het Park op en maken ze een ochtendwandeling nog voor de eerste zonnestralen.

Voor kinderen van 8 tot en met 11 jaar is er ook een safari, namelijk de kindersafari op 19, 21 en 22 juli en op 8, 9, 11, 12, 16, 18 en 19 augustus, onder meer bij een kampvuur. Ouders of verzorgers kunnen eventueel overnachten op de natuurcamping in het Park, nabij Ingang Hoenderloo. Reserveren voor de Kindersafari is noodzakelijk.

De Nachtsafari start op vrijdag 8 juli en op vrijdag 5 augustus om 18.00 uur bij de entree van het Park in Hoenderloo op Houtkampweg 13. De kosten voor de Nachtsafari bedragen 95 euro per persoon.

u Reservering via www.hogeveluwe.nl .

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie