Edenaren naar MEC

6 juli 2011 om 00:00 Sport

EDE - Tesqua health & racketcentre, Stadscafé Oscar, Bouwbedrijf Kreeft en Plantion houden zaterdag 20 augustus in nauwe samenwerking met de organisatie van de Heideweek een spinningmarathon, waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan de Ride for the Roses/KWF Kankerbestrijding.

De spinningmarathon vindt plaats van 10.00-16.00 uur tegenover Stadscafé Oscar op de hoek van Achterdoelen en het plein van de Oude kerk in Ede. Op een overdekt podium worden vijf spinbikes opgesteld waarop, onder leiding van ervaren spin-instructeurs, steeds in sessies van een uur gespind wordt.

Tussen 14.00-16.00 uur moedigt muziekkorps St Sebastianusgilde uit Gendt de spinners aan met een optreden.

De organisatie hoopt dat bedrijven, verenigingen en particulieren uit Ede en omstreken door deelname aan dit evenement uiting willen geven aan hun betrokkenheid bij het doel om in de zes uur spinnen een bedrag van 2.000 euro op de halen voor de strijd tegen kanker.

Ook toeschouwers die de spinners willen aanmoedigen zijn van harte welkom.

De Ride for the Roses is geen fietswedstrijd om geldprijzen, maar een fietstocht met voor iedere deelnemer aan de finish een roos. Een roos die symbool staat voor andere waarden in het leven dan geld; menselijkheid bijvoorbeeld. Kanker raakt ons allemaal. Misschien dat daarom juist in de strijd tegen kanker medemenselijkheid zo’n belangrijke rol speelt. Naar voorbeeld van het initiatief van Lance Armstrong wordt sinds 1998 ook in Nederland elk jaar de Ride for the Roses gehouden (www.ridefortheroses.nl). Dit jaar vindt dit fietsevenement op zondag 4 september plaats in Aalsmeer met afstanden van 25, 50 en 100 kilometer. Duizenden fietsliefhebbers nemen deel; natuurlijk omdat zij graag fietsen, maar vooral vanwege persoonlijke beweegredenen om iets te willen doen tegen kanker.

De opbrengst van de Ride for the Roses en haar side-events zoals de spinningmarathon gaan naar KWF Kankerbestrijding, die hiermee onderzoek en voorlichting financiert als wapen in de strijd voor: minder kanker; Meer kans op genezing; Betere kwaliteit van leven voor mensen met kanker en hun naasten.

u Ron Nieboer van Plantion: 0318-661741; email: RonNieboer@Plantion.nl

EDE - De Edenaren Erik van Eldik en Chris Burgers gaan naar vijfdeklasser MEC ‘07. Waar Burgers al eerder zijn jawoord gaf, tekende ook keeperstrainer Van Eldik recent een contract voor een seizoen.

,,Ik ben door Henk Sanders (trainer MEC ‘07) benaderd. Wij kennen elkaar van de samenwerking bij FC Jeugd”, zegt Van Eldik. Hij omschrijft de Maurikse fusieclub (vv Maurik en Eck en Wiel) als behoorlijk ambitieus . Een mening die Burgers deelt.

,,Nee, een garantie op eerste doelman heb ik niet. Ik moet net als ieder ander vechten voor mijn plek. Maar ik heb er zin in”, benadrukt Burgers, die dit seizoen eenmaal in het eerste elftal van FC Jeugd uitkwam. ,,En wel in het vervolg van de eerder gestaakte wedstrijd tegen Edesche Boys. Toch nog ongeveer 85 seconden. Geen bal gehad en toch een kruisje”, grapt hij.

Ook John Burgers, de laatste vijf jaar wedstrijdsecretaris Ede/Victoria gaat naar MEC ‘07. ,,Dat klopt. Hoewel ik nog met in gesprek ben over de juiste functie zal dit waarschijnlijk teammanager worden. Het lijkt me goed om eens buiten het Edese voetbalwereldje actief te zijn”, meent hij.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie