Otterlo en SDS’55 wisselen van klasse

6 juli 2011 om 00:00 Sport

OTTERLO - De zaterdag derdeklassers Otterlo en SDS’55 zijn alsnog in de derde klasse B ingedeeld. ,,Het initiatief ging uit van SV Otterlo.

Zij spelen liever in de derde klasse B. Beter voetbal, leukere club en aantrekkelijk voor het publiek. Mijn mening was niet zo relevant. Ik ken beide klassen onvoldoende”, aldus SDS trainer Jan Fluit. Na onderling beraad wilde SDS wel passief meewerken. ,,Wij hebben een jong team. De kansen om mee te draaien lijken in de derde klasse A groter”, vindt Fluit.

Otterlo voorzitter Bertus Hendriksen kijkt er heel anders tegenaan. Zijn club keek niet alleen naar het sportieve aspect. Maar ook naar de totale ambiance.

,,Ja, de club was verrast overgeheveld te zijn naar de derde klasse A. Dat was niet zoals Otterlo het zich voorstelde. Ik heb bij de KNVB navraag gedaan. Daar stelde men het verzoek van SDS te hebben gehonoreerd om de derby tegen Otterlo in ere te herstellen. Prima, maar waarom dan in 3A en niet in 3B”, meent Hendriksen.

,,Zij hadden ons verzoek anders geïnterpreteerd. Dat mag maar gelukkig was de KNVB district oost niet doof voor een nieuw verzoek met valide argumenten”, vervolgt de preses. De KNVB district Oost redeneerde simpel. Of nu de derde klasse A of derde klasse B uit veertien clubs bestaat maakt ons niet uit.

,,SDS is nu bij Otterlo ingedeeld en niet omgekeerd. In deze derde klasse zijn een aantal clubs bekend voor ons. Nogmaals, daar zijn we blij mee. Misschien wordt het sportief technisch iets zwaarder. Maar anderzijds weten we na een jaar tegen deze clubs wat we hebben. Clubs die nu in de derde klasse A zitten hebben we jaren tegen gevoetbald. En dat was niet altijd een pretje”, besluit Hendriksen.

u Indeling op www.edestad.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie