‘Kroonjuwelen niet slopen’

6 juli 2011 om 00:00 Voorpagina

EDE - Het lijkt er op dat niet alle monumenten op de kazerneterreinen, de kroonjuwelen zoals Burgerbelangen ze noemde, behouden kunnen blijven.

Afbraak dreigt voor 15 monumenten

Voor 23 van de 38 op de kazerneterreinen aanwezige monumenten is behoud zeker. Wethouder Evert van Milligen zei dat hij zo weinig mogelijk gebouwen wil slopen, ,,maar de financiën moeten dat wel toelaten.’’ Met deze uitspraak van zijn partijgenoot leek Daan van Doorne, fractievoorzitter van de VVD, tevreden. Van Doorne werd er door Ruben van Druiten van Burgerbelangen wel fijntjes op gewezen dat dit standpunt helemaal in strijd was met het verkiezingsprogramma van de VVD.

Het principe om bij de bouw van Veluwse Poort het principe 30-30-30-10 toe te passen moet volgens Bert Komdeur (CDA) meer gehanteerd worden. ,,We moeten bouwen wat voor de Edenaren nodig is.’’ Marije Eleveld (PvdA) was blij dat er in de eerste twee jaar 75 sociale huur- en koopwoningen per jaar gebouwd worden. Veel bleef ongewis omdat de gemeenteraad nog geen nieuwe woonvisie vaststelde.

Eleveld is, net als het CDA, voorstander van kleinschalige winkels in de Veluwse Poort. Winkels in dat gebied mogen geen concurrentie zijn van de middenstand in het centrum en op de Parkweg. Van Milligen zegde toe te bekijken of kleine winkeltjes alsnog in de Veluwse Poort kunnen worden gerealiseerd.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie