Club Physique: 'Rondje om de Koepel' op 1 oktober

13 juli 2011 om 00:00 Sport

Vanwege het succes is er in het najaar weer een opstartcursus bij Club Physique. Deze start op woensdag 7 september. De cursus is geschikt voor beginnende lopers en voor iedereen die een duwtje in de rug nodig heeft bij het (weer) beginnen met lopen. Het einddoel is opnieuw de gezamenlijke loop van 5 km. Tijdens de cursus komen ook de ademhaling en houding aan bod, maar bovenal worden de trainingen rustig opgebouwd, zodat blessures niet snel zullen optreden. De lopers met vijf kilometer in de benen kunnen zich daarna aansluiten bij vaste loopgroepen.

LUNTEREN - Een dikke veertig mannen en vrouwen hebben onlangs de hardloopcursus van Club Physique afgerond. In een periode van twaalf weken lukte het om vijf kilometer aanééngesloten hard te lopen. Dat terwijl men op het nulpunt begon. Nog geen handvol lopers haakte om verschillende redenen af.

Traditioneel doen veel leden mee aan het Rondje om de Koepel. Dat is het jaarlijkse hardloopfestijn van Club Physique dat tot vorig jaar begin juli werd gehouden. Het was ook toen het moment na een startcursus af te lopen. ,,Door de hitte is het vorig jaar niet door gegaan’’, legt Anita Ribbens uit. ,,We hebben toen besloten het evenement in oktober te houden. Dat is dusdanig goed bevallen dat we het nu weer doen. Het Rondje staat voor 1 oktober op de kalender.’’ Er kan gekozen worden tussen de 5 km, de 10,5 km en de halve marathon. In tegenstelling tot voorgaande jaren wordt geen kinderloop meer georganiseerd. Door de steun van hoofdsponsor Onderweegs en De Groot uit Lunteren, wordt weer gebruik gemaakt van automatische tijdsregistratie via racetimer. Voor meer informatie over de opstartcursus: www.clubphysique.nl en het hardloopfestijn: www.rondjeomdekoepel.nl

Foto:

Een dikke veertig lopers hebben nu vijf kilometer in de benen en kunnen meedoen aan Het Rondje om de Koepel.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie