Brons voor Femke Kleinhout en Eva Hovenkamp

13 juli 2011 om 00:00 Sport

Femke Kleinhout begon sterk aan de wedstrijd. Met een worp van 34,02m stond ze na ronde één aan de leiding. In de tweede ronde verbeterde ze zich met een nieuw pr tot 35,40 m. In haar derde poging wist Femke met een geweldige uithaal haar kersverse pr met nog eens twee meter te verbeteren naar 37,40 m.

EDE - De Climax-atletes Femke Kleinhout en Eva Hovenkamp hebben bij het Nederlands Kampioenschap voor Junioren (A en B) in Alphen aan den Rijn een bronzen medaille gewonnen bij de meisjes junioren B. Femke Kleinhout pakte zaterdag het brons bij het discuswerpen. Eva Hovenkamp veroverde zondag brons op de 400 m.

Met deze afstand ging ze als derde de finale in, waarin ze nog twee worpen ruim over de 36 m liet aantekenen. Ze kwam net 4 cm tekort voor de tweede plaats, maar haar derde plek kwam in de finale niet meer in gevaar. De Climax-atlete verbeterde met de afstand van 37,40 m tevens haar eigen clubrecord met bijna drie meter.

Op zaterdag liep Eva Hovenkamp in de series van de 400 m gecontroleerd naar de winst. In de halve finale trof ze een zware loting. De vier snelste meisjes van het seizoen zaten bij elkaar in de serie. Eva ging hard weg, wetende dat alleen de eerste drie atletes zich kwalificeren. In het spoor van favoriete Vera van den Haak haalde ze 0,3 sec van haar pr en clubrecord af en finishte ze als tweede in 57,45 sec. In de finale op zondag vocht ze de laatste 100 meter een gevecht uit om de tweede plaats. Hovenkamp, die nog C-juniore is, kwam op de streep net 0,04 sec te kort. Met 57,20 sec wist ze de bronzen medaille in de wacht te slepen.

Bij de jongens A koos meerkamper Ferry van Dipten voor het hoogspringen en speerwerpen. Bart Hanswijk deed mee aan het kogelslingeren. Met 1,90 m zette Ferry van Dipten een nette hoogte neer, goed voor een gedeelde achtste plaats. Bij het speerwerpen kwam hij met 38,86 m niet in de buurt van zijn pr. Bart Hanswijk slingerde de kogel in zijn eerste worp naar een pr van 32,87 m, een afstand die hij in de vierde worp evenaarde. Deze afstand resulteerde in een nieuw clubrecord en een achtste plaats in de wedstrijd.

Op de 1500 m bij Meisjes B liep Marianne van Deelen mee. Ze finishte als twaalfde in de finale.