Jaap van Lagen

13 juli 2011 om 00:00 Sport

EDE - De KNVB heeft dinsdag het programma voor het seizoen 2011/2012 bekend gemaakt. Promovendus Lunteren krijgt in de tweede klasse in het eerste speelweekeinde (3 en 4 september) direct een zware opponent. VSCO’61, het afgelopen seizoen nog periodekampioen, komt naar De Wormshoef.

De andere twee Edese tweedeklassers ontmoeten een degradant. Blauw Geel’55 ontvangt Veensche Boys, dat vorig seizoen in district West acteerde. Advendo moet op bezoek naar FC Horst, waar oud doelman Henk Timmer tegenwoordig trainer is. De eerste derby is op 17 september, wanneer Lunteren contra Blauw Geel’55 op de rol staat. Op 3 december is de formatie van Marcel van de Hoop gastheer van Advendo. Een week later staat de altijd beladen ontmoeting tussen Advendo en Lunteren op het programma.

De bus van DTS Ede gaat naar Elburg, waar het plaatselijke Elburger SC de tegenstander. Die ploeg promoveerde na een uitstekende tweede seizoenshelft via de nacompetitie.

Otterlo is op eigen verzoek in de derde klasse B gebleven, en komt dus oude bekenden tegen. VVOP, één van de hoogvliegers van het afgelopen jaar, komt naar het skeelerdorp. Het ‘verhuisde’ SDS’55 kan direct aan de bak. De equipe van de nieuwbakken trainer Jan Fluit moet naar VIOS Vaassen, dat afdaalde uit de tweede klasse. De derby der buitendorpen is op 3 december. Dan is het Otterlo tegen SDS’55.

Ede/Victoria begint met een thuiswedstrijd. De zaterdagtak van ESCA is de eerste tegenstander voor de mannen van de nieuwe trainer Mike Denissen. De andere vierdeklasser Harskamp gaat op bezoek bij Prins Bernard in Uddel. Zoals bekend is er geen derby, omdat beide clubs in verschillende vierde klassen uitkomen.

In het zondagvoetbal op de eerste speeldag een merkwaardige programmering. Alle drie de clubs beginnen met een thuiswedstrijd. Fortissimo ontvangt Elistha uit Elst (Gld). FC Jeugd start met een streekderby tegen een oude bekende. Het Renkumse CHRC komt op bezoek. Edesche Boys, dat afdaalde naar de kelder van het zondagvoetbal, mag eveneens op eigen veld beginnen. Epse is de eerste grote onbekende tegenstander.

Eerder was al bekend dat Bennekom de competitie opent tegen Sportlust’46.

u Het complete programma is op www.edestad.nl te lezen.

EDE - Jaap van Lagen heeft indruk gemaakt bij zijn debuut in de American Le Mans Series. Op het circuit van Lime Rock pakte de professional uit Ede de pole position in de GTC-categorie met een nieuw ronderecord. In de wedstrijd tekende Jaap voor de snelste raceronde in de 911 GT3 Cup.

Van Lagen vormde een duo met Peter LeSaffre. In de race op zaterdag kwam Jaap van Lagen amper in actie. Peter LeSaffre werd na 46 minuten racen geraakt op het rechtervoorwiel door een LMPC-prototype. Op het moment van de aanrijding lag LeSaffre op een perspectief rijke vijfde plaats. Na reparatie bleef voor de Edenaar nog een klein half uur baantijd over. Om toch zijn visitekaartje af te geven ging de Edenaar op jacht naar de snelste raceronde in de GTC-klasse. En dat lukte. Met 55.492 was hij de snelste coureur in Cup Porsche op de baan.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie