Prophitius ‘bovenste beste burger’

13 juli 2011 om 00:00 Regio

Op veertienjarige leeftijd besluit Gerrit kapper te worden en leert hij de eerste beginselen in een kapsalon in Harderwijk. Na een aantal jaren vertrekt hij naar Amsterdam en bekwaamt zich steeds meer in het vak. Zo wordt hij in 1950 landskampioen.

Kapper Gerrit viert 75-jarig jubileum OTTERLO - Gerrit Prophitius vierde maandag zijn 75 jarig jubileum als kapper. Zo’n vierhonderd personen bezochten de gezellige receptie.

In 1951 begint hij zelf een kapsalon in Amsterdam die hij in 1960 in Otterlo voortzet. Ook nu op 89-jarige leeftijd is hij nog dagelijks aan het werk.

Warm hart

Ter gelegenheid van dit bijzondere feit was er een receptie georganiseerd in Rest. De Waldhoorn in Otterlo.

Veel van zijn trouwe klanten (sommige al sinds 1960) en mensen die hem een warm hart toedragen kwamen hem de hand drukken. Er waren klanten die het er voor over hadden om vanuit Zeeland en Friesland heen en weer te rijden.

De locoburgemeester Evert van Milligen roemde zijn kwaliteiten als vakman, maar ook zijn sociale gevoel voor de medemens. Hij gaf Gerrit een oorkonde in een mooie lijst, voor bovenste beste burger van Otterlo. Het dweilorkest van de muziekvereniging O.B.K. uit Otterlo bracht een aubade.

Heel veel bloemen, cadeaubonnen, flessen drank en lekkere versnaperingen nam Gerrit in ontvangst van zijn gasten die in een lange rij voor de Waldhoorn moesten wachten, voordat zij de jubilaris konden feliciteren. Er is hem ook nog een ballonvaart aangeboden en een ritje in een motor met zijspan. De postbode bracht hem veel kaarten en brieven.

,,Iedereen, die op welke wijze dan ook aan mij heeft gedacht, bedankt ik heel hartelijk voor deze onvergetelijke dag!’’, aldus Gerrit.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie