Bert Elbertsen

13 juli 2011 om 00:00 Cultuur

OTTERLO - Kunstenaar Jan Fabre is op woensdag 13 juli om 15.00 uur aanwezig in de bookshop van het Kröller-Müller Museum om zijn boeken Hortus /Corpus en Nachtboek te signeren.

,,Een uitgelezen kans om de tentoonstelling te bezoeken en een gesigneerd boek mee naar huis te nemen’’, volgens Sylvia Gentenaar.

De signeersessie is toegankelijk met een geldig entreebewijs voor het Nationale Park De Hoge Veluwe en het Kröller-Müller Museum. Meer informatie over de tentoonstelling Hortus/Corpus vindt u op www.kmm.nl.

EDE - Bij Velvet Music aan het Maandereind 40 is nog tot eind van deze maand een expositie te zien van de Edese kunstenaar Hans Wolven.

Hij heeft het thema Blues gekozen om zijn nieuwe techniek te laten zien. Een hele nieuwe weg, omdat hij bekend was om zijn schilderijen waar veelal rozen het thema waren.

Nu hanteert hij gemengde techniek en de collage techniek om de sfeer van de blues weer te geven. Juist door het opvallende kleurgebruik zijn deze werken bijzonder te noemen.

Het is voor het eerst dat er bij Velvet Music schilderijen te zien zijn. Maar omdat dit thema zo mooi aansluit bij Velvet, leek het de eigenaar een goed plan deze expositie een aantal maanden in zijn zaak te hebben.

BENNEKOM - Tijdens de openstelling van de Oude of Sint Alexanderkerk in Bennekom wordt op vrijdag 15 juli van 10.45 tot 11.15 uur het tweede inloopconcert van dit seizoen verzorgd door Bert Elbertsen.

Hij speelt werken van J.G. Walther, J. Paganelli en P. Pool, op het Kabinet-orgel en op het Leichel-orgel werken van J. Rheinberger en A.F. Hesse, hij sluit het concert af met een improvisatie van hem zelf.

Bert Elbertsen begon 1987 zijn studie aan het Conservatorium te Utrecht. Daar studeerde hij achtereenvolgens bij Theo Teunissen, Kees van Houten en Jan Raas. In 1987 werd hij benoemd tot vaste organist in de Nieuwe Kerk te Ermelo.

Sinds 2010 is Bert Elbertsen ook als vaste organist verbonden aan de Hervormde Gemeente te Bennekom. Daarnaast is hij als organist verbonden aan diverse koren, waarvan Hervormd Zangkoor Jubilate uit Ede en het Interkerkelijk koor Solution uit Ede. Bert Elbertsen heeft een achttal solo-CD’s gemaakt. De toegang is gratis.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie