Jan Hage van Domkerk bespeelt Edes orgel

13 juli 2011 om 00:00 Cultuur

EDE - Het derde concert in de serie ‘zomeravond-orgelbespelingen’ in de Oude Kerk aan de Grotestraat te Ede wordt woensdag 20 juli verzorgd door Jan Hage, onlangs benoemd tot organist van de Domkerk te Utrecht.

Op het programma staan werken van Bach (Partita diverse sopra ‘Sei gegrüsset, Jesu gütig’), Guilmant (Cinqième Sonate en ut mineur) alsmede traditiegetrouw een altijd weer indrukwekkende eigen improvisatie.

Jan Hage (1964) volgde orgellessen bij Kees van Eersel en studeerde vervolgens orgel (docent Jan Welmers) en Theorie der Muziek aan het Utrechts Conservatorium, Muziekwetenschap aan de Rijksuniversiteit Utrecht en Kerkmuziek aan het Nederlands Instituut voor de Kerkmuziek te Utrecht. Hij behaalde de diploma’s Docerend Musicus en Uitvoerend Musicus Orgel (met aantekening Improvisatie), het praktijkdiploma Kerkelijk Orgelspel (alle drie met onderscheiding) en het doctoraal diploma Muziekwetenschap.

Vervolgens studeerde hij bij André Isoir aan het Conservatoire National de Région te Boulogne-Billancourt. Hij rondde deze studie af met het behalen van de Prémier Prix ‘à l’unanimité du jury’. Hij won eerste prijzen tijdens diverse concoursen. Als componist schreef hij werken voor orgel en ensembles. De toegangsprijs is zeven euro en de aanvang is 20.15 uur.

www.orgelshervormdede.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie