‘Special need children’ genieten

20 juli 2011 om 00:00 Regio

Een compleet nieuw activiteitenteam van Colour4kids, bestaande uit ‘team captain’ Hetty Bosch (Ede) en de studenten Kim Bosch (Ede), Johanne van Holthe (Ede), Sharon van Middendorp (Garderen) en Renalda Vliek (Ermelo) stond van meet af aan garant voor een bruisend programma met volop sport, spel, muziek, dans, creativiteit en ontspanning.

Zomerkamp met Colour4kids in Litouwen EDE - Ruim tachtig minderbedeelde kinderen uit de regio Kelmé in Litouwen hebben ook dit jaar weer met volle teugen genoten van het Colour4kids zomerkamp op een prachtig gelegen groepslocatie rond het meer van Sedula nabij het dorpje Tituvenai in Litouwen.

Het team werd ondersteund door Martijn Strijbos, Guido en Erik van Middendorp (allen uit Garderen) die naast hulp bij de activiteiten ook het transport van de materialen, bagage en hulpgoederen verzorgden naar Litouwen. Ondanks alle verschillen in achtergrond en interesse vormden zij een prachtig gemêleerd team dat met veel enthousiasme en onvermoeibare inzet een onvergetelijk zomerkamp heeft georganiseerd voor ruim tachtig kinderen die wel een feestje konden gebruiken.

Pedagogen

Deze zogenoemde ‘special need children’ in leeftijd variëren van 7 tot 16 jaar waren geselecteerd door de sociaal pedagogen van zes scholen in en rond Kelmé. Het activiteitenprogramma was samengesteld door het Colour4kidsteam en toegespitst op het niveau en de leeftijd van de kinderen. Iedere morgen werd voor het ontbijt gestart met een gezamenlijke dance-act op muziek van Chris Brown. Gedurende de week was er een zeskamp, waterestafette, creatief programma met vilten, sieraden maken en schilderen én uiteraard een Oud Hollandse dag met stroopwafelhappen, sjoelen, zaklopen, blikgooien, touwtrekken, spijkerpoepen, spijkerslaan en spijkerbroekhangen. Tijdens de vrije uurtjes werd gesport, gezwommen of zochten de kinderen het Colour4kidsteam op om te kletsen, te tutten, te dansen of naar muziek te luisteren.

Het zomerkamp werd op passende wijze afgesloten met een shaslick-party en talentenshow. Met feestkleding, make-up en sieraden werd iedereen klaargestoomd voor ‘Lithuania got Talent’. En talent hadden ze! Met zang, playback, break-dance acts, het melodisch bespelen van de tanden en traditionele dans brachten ze iedereen in vervoering. Na afloop ontving iedere artiest of groep een blinkende beker die met groot gejuich in ontvangst werd genomen. Een onuitwisbare vakantie werd afgesloten met het uitwisselen van internetadressen en een lach en een traan… ‘Tot ziens Lithuania!’

Het zomerkamp in Litouwen werd mogelijk gemaakt door de inzet van vrijwilligers, Autobedrijf Van den Berg Wekerom, Struik Foods Voorthuizen, De Beeldentuin Garderen, Schouten Pedicure Garderen, De Schoenmaker Ede, Bloemenspeciaalzaak Le PonPom Garderen, Welkoop Putten, Voetbalvereniging SDC Putten, Gemeente Hardenberg en vele particulieren die een gift, hulpgoederen of sport- en spelmaterialen doneerden.

Aanvullende Informatie en foto’s zijn te vinden op de website www.colour4kids.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie