Kermis ver van bewoonde wereld

20 juli 2011 om 00:00 Voorpagina

De winkeliers en de bewoners van het Kuiperplein zijn daar blij mee, maar niet de kermisliefhebbers en de exploitanten zelf.

Enka-terrrein goedkoop, maar geschikt? EDE - Het lijkt geen goede keus om de kermis te verplaatsen van het Kuiperplein naar een plek op het Enkaterrein.

De verplaatsing van de kermis heeft volgens een gemeentelijk woordvoerder alles te maken met geld. ,,Voor het niet kunnen parkeren op het Kuiperplein, moeten wij parkeerplaatsen bij Qpark huren.”

Ede was al niet zo’n beste kermis en een verhuizing naar een plek buiten het centrum is dan meestal een slecht idee, reageert iemand op internet.

,,Ja het is een soort van doodsteek. Maar goed, eerst eens bezien. Wie weet valt het mee”, is de reactie van iemand anders. Weer iemand zegt: ,,Niet zo best voor de kermis is een understatement. Volgens mij was het helemaal niks daar. De laatste edities van de zomerkermis bestonden uit een half gevuld terrein.”

Suikerspin

Op het Enkaterrein staan onder meer botsauto’s, een draaimolen, attracties voor kinderen, gokkasten, suikerspin&popcorn, een oliebollenkraam en een stoplichtenspel.

Door tussenkomst van Ferry Boers van Café Railroad kon het kermisgeld in 2010 worden teruggebracht. Toch was dat bedrag nog altijd te hoog om een kermis te kunnen ‘draaien’. ,,Voor de horeca van het Museumplein maakt het niets uit dat de kermis is verplaatst”, aldus Boers.

De mensen van de kermis staan niet te juichen over het Enkaterrein. ,,Het is ver van de bewoonde wereld. Vorig jaar stond ik ook in Ede. Maar de prijzen op het Kuiperplein waren onbetaalbaar. Daarom zitten we nu op het Enkaterrein. Ik heb nog niet zo veel te doen gehad. Hoewel het nu iets drukker is dan in het begin. Of we verlies gaan draaien op de kermis, kan ik nu nog niet overzien”, wordt er vanuit de kermis gezegd.

.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie