Valkse Dag ,,gezellig druk’’

27 juli 2011 om 00:00 Regio

DE VALK - Het was weer gezellig en druk, zaterdag tijdens de Valkse Dag in De Valk. ,,Er vielen een paar buitjes tussendoor, maar dat weerhield de Valkenezen er niet van in groten getale naar de Hammerdijk te komen’’, zegt mede-organisator Jantine van den Top. ,,En we zagen ook veel mensen uit Barneveld, Lunteren, Wekerom en Harskamp.’’

Winnaar van de touwtrekwedstrijden (zie foto) werd het team van Bart Hazeleger Schoorsteenkappen. Tweede in poule A werd Buurtbus Wekerom De Valk, derde Valks Staal. De winnaars van poule B waren: 1. E. van Veldhuizen Grond- en Straatwerk, 2. Veehandel G.J. Van den Brink, 3. Donkersteeg Transport.

Cor Brunekreeft uit Kootwijkerbroek won met de paarden Beauty en Ringo de paarden- en ponymarathon met een tijd van 3:50. Tweede werd Bert van de Berg uit Ederveen met het paard Uithof. Hugo Hardeman uit De Valk hing het langst (ruim twee minuten) aan de gavel en won daarmee de Gavelaward bij de 16+-groep.

Bezoekers konden ook het gewicht van vijf ganzen raden; dat was 22210 gram. Edese J. Slemmer en H. van den Brandhof uit Ede wonnen met hun gedeelde eerste plaats allebei een mand met Valkse producten. Met korfraden bemachtigde G. Versteeg uit Barneveld op de boerenerfmarkt bij de bijenvereniging een mand met bijenproducten.

De eerstvolgende Valkse Dag is over twee jaar. Jantine Top: ,,Zo’n dag is een hele organisatie, met een frequentie van twee jaar houden we het hanteerbaar voor onszelf en onze sponsors. Het terrein aan de Hammerdijk is goed bevallen, we hopen er in 2013 weer terecht te kunnen.’’

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie