Overlast:‘wordt aan gewerkt’

10 augustus 2011 om 00:00 Voorpagina

Vrijdagavond kwam het probleem in beeld tijdens een tv-reportage van Eenvandaag. Hier ontbrak een reactie van het Edese gemeentebestuur en de lokale politie. Op de website www.edestad.nl reageerden een aantal wijkbewoners verontwaardigd.

Hangjongeren Rietkampen bij Eenvandaag-tv EDE - ,,We kunnen nog geen mededelingen doen over de maatregelen die we nemen.’’ Dat zegt loco-burgemeester Breunis van de Weerd over de aanpak om de overlast van hangjongeren in de wijk Rietkampen tegen te gaan.

Goedschiks

,,Laten we de gemeente en politie nu nog één keer de mogelijkheid geven iets te doen. Laat ze nu eens bewijzen dat ze wèl naar ons willen luisteren. Dat, als je de politie belt, ze snappen waar De Rietkampen ligt en dat daar overlast van jongeren is. Na 15 september organiseren we gewoon een opruimploeg uit de wijk zelf. Met 7000 inwoners moet het toch mogelijk zijn dit probleem op te lossen? Goedschiks lukt niet, dan maar kwaadschiks. Vorig jaar hebben enkele buurtbewoners nog drie knaapjes opgepakt die in een half uur tijd zes auto’s zwaar hadden beschadigd. Dat kunnen we vaker doen. Liever dat de gemeente en politie iets doen, maar ik zie ze zelden in de wijk en ook voor tv hadden ze geen antwoord. Laatste kans dus’’, aldus een bewoner.

Raddraaiers

Van de Weerd verklaart dat het probleem al langer bekend is en dat de politie de afgelopen maanden in beeld bracht wie de raddraaiers zijn van de ,,baldadigheid’’. Het plan van aanpak, op touw gezet door politie, het veiligheidshuis en de welzijnsinstanties is in werking gezet. ,,Maar ik kan (in verband met de strategie, red.) geen mededelingen doen over de maatregelen. Die hebben even tijd nodig om het resultaat te zien. Dan zijn we weken of een paar maanden verder. We zijn er dus wel degelijk mee bezig, want de overheid is er om de burgers te beschermen. Er wordt hard aan gewerkt.’’

Volgens de loco-burgemeester komt de overlast niet echt als een verrassing als je ook kijkt naar de leeftijdsopbouw in de wijk. ,,Daar wonen nu veel pubers en dat speelt je parten.’’

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie