Inloopconcert

17 augustus 2011 om 00:00 Cultuur

BENNEKOM - Mannenkoor Voice-Male uit Bennekom treedt op tijdens de Vlegeldag op woensdag 24 augustus. De voorstelling op het plein voor de Oudekerk of St. Alexanderkerk in de Dorpsstraat van Bennekom is van 18.45 tot 19.30 uur.

Het mannenkoor is weer begonnen met de repetities op de dinsdagavond om nieuwe liederen te leren en om het bekende repertoire nog te verbeteren. Ook worden er nieuwe stukken ingestudeerd voor het concert dat gepland staat in 2012. Het koor is nog steeds op zoek naar nieuwe leden, mannen van alle leeftijden zijn welkom.

EDE - ‘Flex, punk en rock & roll’ is vrijdag 19 augustus het thema in Peptalk aan de Peppelensteeg. Waar flex staat voor de sfeer, punk voor het muziekgenre en rock & roll voor de instelling.

Punkband Jos en De Tosti’s uit Wageningen heeft het tegendeel bewezen van het vooroordeel dat punkers lui zijn. Zij hebben namelijk in samenwerking met Peptalk een punkavond georganiseerd.?De avond begint om 20.00 en duurt tot 00.30 uur. Er zullen drie bands spelen: Reventes, Jos en de Tosti’s en Waardeloos. Allemaal ‘punkrock’ verantwoord. Entree kost 2 euro, inclusief een tosti ham kaas.

BENNEKOM - In de Oude of Sint Alexanderkerk in Bennekom wordt vrijdag 19 augustus van 10.45 tot 11.15 uur het derde inloopconcert van het seizoen gehouden.

Het concert wordt verzorgd door Sjoerd Meijer met medewerking van Marja Hulsbergen fluit. Hij speelt op het Onderhorst Kabinetorgel uit 1762 en op het Leichelorgel werken van Nicolaus Bruhns, Domenico Zipoli, Anthoni van Noordt, Leonardo Vinci en Jean Langlais.

Sjoerd Meijer kreeg zijn eerste orgellessen aan de Streekmuziekschool te Dokkum. In 1975 werd hij benoemd tot organist. Hij studeerde Schoolmuziek aan het Stedelijk Conservatorium in Leeuwarden en aan het Conservatorium in Utrecht. Tijdens zijn studie in Leeuwarden volgde hij orgellessen bij Theo Jellema. Vanaf 1978 is Meijer actief als koordirigent.

Momenteel is hij als opleidingsdocent muziek en studiecoach verbonden aan de Marnix Academie in Utrecht. In Bennekom is hij organist in de Oude of Sint Alexanderkerk en de Ichthuskerk.

De toegang is gratis.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie