Alexander Vos de Wael (links) en Rasit Görgülü.
Alexander Vos de Wael (links) en Rasit Görgülü. Democratische Kiezers Ede

Vos de Wael niet terug in raad; zetel naar Görgülü

23 maart 2018 om 13:25 Verkiezingen/nieuws

EDE Lijsttrekker en partij-oprichter Alexander Vos de Wael van de nieuwe partij Democratische Kiezers Ede (DKE) grijpt naast een zetel in de gemeenteraad. De nummer twee op de lijst, oud-PvdA-fractievoorzitter Rasit Görgülü, heeft meer stemmen gekregen en krijgt daarmee de enige zetel van DKE.

Door Danny van Zeggelaar

De gemeente Ede brengt later vanmiddag de definitieve uitslag van de gemeenteraadsverkiezing naar buiten, maar nu is al duidelijk dat Vos de Wael niet in de gemeenteraad komt. Hij bevestigt dat telefonisch. ,,It's in the game", reageert de Bennekommer. ,,Er is al rekening mee gehouden. De kandidaat die de meeste stemmen krijgt gaat in de gemeenteraad. In dit geval is dat Rasit."

Vos de Wael zegt dat hij zeker actief blijft in de gemeentepolitiek. Hij splitste zich vorig jaar af van de VVD en begon zijn eigen partij. Teleurgesteld is hij niet. ,,Het is fantastisch dat we een zetel hebben gehaald. Hartstikke mooi. Hiermee kunnen we gaan werken aan een gemeente die excellent opereert." 

Zijn partij ambieert ook een plek in het college. ,,Je neemt deel aan de verkiezingen om te besturen, niet voor een plek aan de zijlijn. We willen graag werken aan een gemeente die goed communiceert met haar inwoners", zegt Vos de Wael. ,,Inwoners zijn de afgelopen jaren veel mondiger geworden, onder meer door sociale media. Daar moet een gemeente op anticiperen. De gemeente moet niet alleen informatie ophalen bij de inwoners, maar vooral ook melden wat ze met die informatie gaan doen."

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie