Mobile röntgen bij De Vijfsprong

7 september 2011 om 00:00 Ondernemend

WEKEROM - Bas Schillemans studeerde in 2000 af als dierenarts algemeen. ,,Ik mag alle soorten dieren behandelen met de nadruk op paarden. Ik ben gevraagd uit de paardenwereld en heb vijf jaar in de regio gewerkt voor ik voor mezelf ben begonnen met een dierenkliniek. Naast de paarden behandelen we in principe ook alle kleine dieren.

‘Van ontwormen tot eenvoudige operaties’

,,Ik kom uit een ondernemersfamilie. Vreemd is het natuurlijk niet dat ik op eigen benen ben gaan staan, al is er wel toeval bij komen kijken.”

Hoenderloo

Volgens de dierenkenner is het mooie van zijn beroep ,,het werken met dieren. Dat is altijd leuk en je hebt een vrij leven, ik kan alles zelf indelen. De eerste vijf jaar werkte ik 70 tot 80 uur in de week, elke dag 24 uur dienst, zeven dagen per week. Momenteel werken met z’n drieën. Mijn vrouw Irene is ook dierenarts net als medewerkster Giliam van der Straten. In Hoenderloo hebben we een dependance welke drie middagen en een avond is geopend”.

Mobile röntgen

,,Sinds een half jaar zijn we in het bezit van een mobile röntgen aanhanger. Op verzoek nemen we die mee als iemand er om vraagt als een paard niet in orde blijkt te zijn. Ons werkgebied is groot te noemen en beslaat de regio Ede, Barneveld, Hoenderloo en de Betuwe. “

,,Als er in de nacht een telefoontje komt dan gaan we er naar toe, ongeacht waar we naar toe moeten. Wat wij adviseren is bij twijfel, betreffende de gezondheid van een dier, ons te bellen. In overleg wordt besloten of we persoonlijk komen kijken wat er gaande is.”

,,Wij verzorgen ook paarden keuringen, preventieve entingen, kreupelheden, chips aanbrengen en ontwormen. Dat laatste moet tegenwoordig verplicht via een dierenarts in verband met resistentiebeleid. We doen ook mest onderzoek om te kijken of een paard ontwormd moet worden en waarmee. Is een wormkuur nodig dan leveren wij de geschikte wormkuren. “

,,De eigenaar moet de wormkuur, uitsluitend op recept, zelf toe dienen. Indien nodig voeren we eenvoudige operaties zelf uit, gecompliceerde sturen we door naar een verwijs kliniek, wel in overleg met de eigenaar. Wat betreft gezelschap dieren doen we bijna alles zelf. Daaronder verstaan we alle voorkomende zaken zoals vaccinatie, ontwormen, gebit saneringen en het houden van zieke dieren.”

Uitbreiden

,, Indien nodig is er de mogelijkheid voor opname van een dier met een intensieve behandeling. Zodra het dier weer gezond is, kan men het weer ophalen. Kijkend naar de toekomst denken we nog uit te breiden met meerdere dierenartsen - en investeren in het bedrijf”, besluiten Bas en zijn vrouw eensluidend.

Dierenkliniek De Vijfsprong

Vijfsprongweg 28

Wekerom

Telefoon: 0318-590868

: www.dierenkliniekdevijfsprong.nl

E: basschillemans@planet.nl

Foto:

Door het mobiele röntgenapparaat kan De Vijfsprong een groot gebied bestrijken.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie