Doelpunten: Albert van Nijhuis 1-0; Marcel Huisman 2-0.

7 september 2011 om 00:00 Voetbal

,,Op zich is het geen schande om bij Horst met 2-0 te verliezen’’, stelde trainer Jan Gaasbeek. ,,Als ik kijk naar de eerste helft, dan kwamen wij er niet aan te pas. Het lukte ons nog geen tien seconden achter elkaar de bal vast te houden. Wij moesten dus steeds achter de bal aan. Dat viel bijna niet te belopen. Horst kreeg ook een paar goede kansen. Ik was blij dat het bij rust nog 0-0 stond.’’ Kort na de thee zette Albert van Nijhuis de thuisploeg op voorsprong. Na een uur sloeg de vlam in de pan. Van Nijhuis kneep Patrick van de Berkt in zijn edele delen. Die reageerde terug met een schop. Arbiter Rorije bestrafte echter Henry van den Dikkenberg met geel. Omdat het diens tweede kaart was, kon hij vertrekken. Een beslissing die later in de bestuurskamer werd teruggedraaid. Omdat ook een Horst speler kon vertrekken was het tien tegen tien. Maar nadat Peter Roks een tegenstander blokkeerde, kon de verdediger met direct rood naar de kant. Horst liep uit naar 2-0. ,,Met een man minder kreeg wij nog mogelijkheden op de 2-1. Maar toen brak al het loopwerk van de eerste helft op’’, aldus Gaasbeek. ,,Over het tweede bedrijf moet ik de jongens de complimenten geven. Over de eerste drie kwartier was ik niet tevreden.’’