Doelpunten: Remco Speelziek 0-1, Mike Peters 0-2, Dave Magee 0-3, René Grootendorst 1-3

7 september 2011 om 00:00 Voetbal

De 1-3 overwinning was zeer verdiend”, meende DTS trainer Eric Speelziek. Hij zag zijn ploeg als een raket uit de startblokken schieten. Al snel stond het 0-3. ,,Het eerste doelpunt ontstond uit een strafschop. In de vijfde minuut werd Johan Pater neergelegd. Remco Speelziek wist daar wel raad mee”, had Speelziek gezien. In de twaalfde minuut werd een goede DTS aanval door Mike Peters afgerond: 0-2. Het was Dave Magee die de stand zelfs op 0-3 bracht. ,,Hoewel ESC sportief tegenspel bood, kreeg het nauwelijks kansen.

Onze ploeg stond als een huis”, oordeelde Speelziek. In de warme tweede helft, waarvan overigens beide ploegen last hadden, bleef DTS heer en meester. De nodige kansen werden gecreëerd, maar niet verzilverd. In het laatste kwartier werd de lang geblesseerde spits Raoul Berends ingebracht. ,,Zijn invalbeurt werd bijna met een doelpunt bekroond. Maar de scheidsrechter stak daar een stokje voor”, aldus Speelziek. DTS moest tot ergernis van doelman Özkan Yilmaz nog een tegen doelpunt incasseren. Het was René Grootendorst die de eretreffer liet aantekenen.