Bennekom geeft visitekaartje af

7 september 2011 om 00:00 Voetbal

Doelpunten: Nick van Baaren 0-1; Kevin Sissing 1-1, 2-1; Rence van der Wal 3-1; Marco van Rooijen 4-1; Clint van der Wal 5-1; Rence van der Wal 6-1; Matthijs Boom 6-2.

BENNEKOM - Bennekom heeft direct haar visitekaartje in de hoofdklasse A afgegeven. Sportlust’46 werd getrakteerd op een 6-2 nederlaag. Daarmee mogen de Bennekommers zich de eerste koploper noemen.

De eerste twintig minuten zag het daar helemaal niet naar uit. De oud kampioen van de eerste klasse B had de beste kansen. De 0-1 van Nick van Baaren was dik verdiend. Illustratief was dat vier Bennekommers, inclusief doelman Sjoerd Rensen, er bij stonden en naar keken hoe Van Baaren kon scoren. Daarvoor had Bennekom al geluk gehad dat een zuivere strafschop (overtreding Rik van Leeuwen op Matthijs Boom) door arbiter Gerbers uit Steenwijk werd weggewuifd.

,,We begonnen heel slap’’, keek Kevin Sissing (25) terug. ,,We hadden moeite met de hitte. Het zat ons met die strafschop niet tegen.’’ De 1-1 van Sissing kwam niet alleen uit de lucht vallen, maar zorgde ook voor de ommekeer. ,,Roel Kamphorst heeft een goede pass. Hij weet dat ik op kansjes loer. Zijn bal was op maat, en de keeper te laat.’’

Direct daarna viel de 2-1. Abdulai ‘Appie’ Rogers werd onderuit gehaald door Jelle Bouma. ,,Omdat het toch wel een cruciaal moment was, durfde ik geen hoek te kiezen. Ik besloot de strafschop door het midden te schieten. Gelukkig koos de keeper een hoek.’’

,,Daarna begonnen we te voetballen’’,merkte de oud speler van AZ 2000, De Graafschap, Haarlem, De Treffers en RKHVV op. Rence van der Wal schot eerst van uit stand de 3-1 in de verre hoek. Marco van Rooijen prikte na een dieptepass van Geert van der Heiden de 4-1 binnen. En op slag van rust stelde Sissing Clint van der Wal in staat de 5-1 binnen te werken. Het moet wel gezegd worden dat de ploeg uit Woerden alle medewerking verleende.

In het tweede bedrijf verhoogde Rence van der Wal na een aanval over vele schijven de score naar 6-1. Er waren nog genoeg kansen op een monsterscore. Omdat men soms te veel op eigen succes uit was en een gebrek aan concentratie voorkwam een ‘Nederland-San Marino’ uitslag. ,,De wedstrijd was gespeeld. De echte wil om doelpunten te maken was er niet meer’’, vond Sissing.

De Arnhemmer teisterde met een poeier nog een keer de onderkant van de lat. ,,Ik zag de bal al in de kruising vliegen. Helaas gebeurde dat net niet.’’ Sissing mocht vervolgens van Henne Oostermeijer naar de kant. Terwijl hij al onder de douche stond, bepaalde Boom de eindstand op 6-2.

Een uitslag waarmee direct een visitekaartje wordt afgegeven. ,,Het loopt als een trein’’, zegt Sissing. ,,Voorin hebben we veel kwaliteiten. De samenwerking met Rence en Clint van der Wal is perfect. Clint laat zich iets terugzakken, en wij duiken de ruimte in. Persoonlijk voel ik mij ook veel fitter dan bij RKHVV. Toen maakte ik er een niveautje lager 18. Ik hoop dat aantal dit jaar weer te halen.’’

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie