Dennenheuvel

7 september 2011 om 00:00 Achtergrond

EDE - De politie heeft maandagmiddag een 16-jarige Edese jongen aangehouden op verdenking van openlijk geweld, bedreiging en poging oplichting. De jongen zou samen met een tot op heden nog onbekende jongen een buschauffeur hebben mishandeld en bedreigd. De politie is nog op zoek naar deze onbekende jongen.

De buschauffeur verklaarde dat hij rond 16.25 uur met de lijnbus naar station Ede stopte bij de bushalte Hoevestein aan de Nijenoord Allee in Wageningen. De Edenaar stapte hier samen met de onbekende jongen de bus in. De chauffeur had het vermoeden dat de Edenaar met een vals pasje de busrit wilde bekostigen en sprak de jongen hierop aan.

Er ontstond direct een woordenwisseling waarbij de chauffeur bedreigd werd. Ook werd hij door de jongen geslagen. Het slachtoffer zou op dat moment nog achter het stuur zitten en kon geen kant op. Beiden jongens zouden over de betaaltafel heen zijn gebogen waarbij de onbekende jongen mogelijk een kassagreep deed. De chauffeur wist op enig moment de alarmknop te bedienen en sloot de deuren van de bus. De onbekende jongen zou hierop een ruit ingeslagen hebben waarna hij de bus verliet in onbekende richting. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan bij de politie.

De politie wil graag in contact komen met de tot op heden onbekende jongen. Volgens het slachtoffer is het een licht getinte jongen van ongeveer 16 jaar. Hij zou donker haar met stekels hebben en een rond gezicht. Getuigen van het incident in de lijnbus die rond 16.25 uur stil stond bij de halte Hoevestein of mensen die de jongen kennen worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

EDE - De bewoners van Dennenheuvel aan de Magnolialaan in Ede ontmoeten elkaar sinds kort in de nieuwe ontmoetingsruimte die Woonstede bovenop het gebouw realiseerde. Marian Teer, directeur Woonstede, opende dinsdag 6 september deze nieuwe ruimte.

De bewoners van Dennenheuvel zijn blij met hun nieuwe ruimte op het dak van het gebouw. De oude ontmoetingsruimte was al enige tijd te klein geworden voor de activiteiten die georganiseerd worden. De bewonersvereniging met 118 leden biedt een wekelijks, vast programma voor de bewoners. Iedere week kan men darten, sjoelen, kaarten of gewoon even koffie drinken met elkaar.

Woonstede is een oude belofte nagekomen met deze nieuwe ontmoetingsruimte. Bij de overname van seniorengebouw Dennenheuvel deed Woonstede de toezegging de ontmoetingsruimte aan te passen.

,,Wij voelen ons betrokken bij al onze bewoners en luisteren graag naar hun wensen en ideeën. Daarom bespraken we de bouwplannen met de bewonersvereniging’’, aldus Marian Teer. Zij reageerden enthousiast op de locatie op het dak. Eind februari startte aannemer Kelderman met de bouwwerkzaamheden en rondde dit voor de bouwvakantie af.

Teer: ,,Een ontmoetingsruimte maakt het mogelijk dat bewoners dichtbij hun huis anderen kunnen ontmoeten. Het hoeft niet, maar het kan wel. Zo houd je mensen ook maatschappelijk betrokken en dat vindt Woonstede belangrijk’’.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie