Meïr Shalev signeert boek ‘In den beginne’

7 september 2011 om 00:00 Cultuur

EDE - Een van de grootste schrijvers uit de moderne Israëlische literatuur komt naar Ede. Om te signeren natuurlijk - maar ook voor een lezing rond zijn nieuwe boek: In den beginne. Vrijdag 9 september is Meïr Shalev te gast bij Boekhandel Het Paard van Troje aan de Torenstraat.

Shalev herleest de bijbel. In zijn boek beschrijft hij een aantal ‘eerste keren’ in de bijbel. Wie had de eerste droom en wie vergoot de eerste tranen? Wat is de eerste wet en wie was de eerste spion. En wie lachte er eigenlijk het eerst? Met intelligentie en een indrukwekkende bijbelkennis legt hij in de verhalen nuances en betekenissen bloot die anderen over het hoofd zien. Zijn literaire blik openbaart de schoonheid van de oude verhalen en hun zeggingskracht voor lezers van vandaag.

Meïr Shalev wordt gerekend tot de grootste schrijvers uit de moderne Isaëlische literatuur. Zijn werk is in meer dan twintig landen verschenen. In Nederland brak hij in 1994 definitief door met de roman De vier maaltijden. Tot zijn bekendste romans horen De grote vrouw, Een duis en een jongen en De kus van Esau. Onlangs verscheen Het zat zo, wat over 2011 tot zover het best verkochte boek is bij Het Paard van Troje. Eerder verscheen van zijn hand een boek over het Oude Testament, De bijbel nu.

Shalev signeert zijn werk vanaf 20.00 uur. Dit is vrij toegankelijk. De lezing is na sluitingstijd om 21.00 uur. Toegang hiervoor is zes euro. De lezing is in het Engels. Voor een drankje wordt gezorgd.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie