Pegasus Pipes & Drums bij Koepel met beeld

7 september 2011 om 00:00 Cultuur

BENNEKOM - Pegasus Pipes & Drums musiceren vrijdag 9 september bij de koepel op de Hullenberg, waarbij ook beelden van de luchtlandingen te zien zijn.

Stichting Koepel Bennekom houdt zo weer een cultureel evenement. Het programma staat deze keer in het teken van de Airborne landingen en de betekenis die dit voor Bennekom en zijn inwoners heeft gehad. Voor velen wellicht een unieke kans om aan de hand van beelden en verhaal van Gerard Gijsbertsen te ontdekken welke rol Bennekom en omgeving hebben gespeeld tijdens die memorabele dagen van Operatie Market Garden en de Operaties Pegasus.

Naast de genoemde beelden belooft de avond ook een muzikale happening van de eerste orde te worden. De Pegasus Pipes & Drums zullen een optreden verzorgen, een doedelzakband in Schotse traditie die tien jaar bestaat. Voorafgaand aan hun optreden bij de koepel zullen zij rond 19.00 uur een kort optreden verzorgen in Bennekom centrum.

Het programma bij de koepel begint om 19.30 uur met een kort optreden van de band gevolgd door de beelden van Gerard Gijsbertsen. De avond wordt afgesloten met een tweede optreden van de Pegasus Pipes & Drums en rond 21.10 uur is het feest afgelopen.

Meer info: Gert Jan Koster, tel. 430607.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie