Doelpunten: Jos Bouw 1-0; Wilfred Donkersteeg 1-1; Sebastiaan Blom 2-1.

14 september 2011 om 00:00 Voetbal

Na de valse start tegen VSCO, was het voetbal van Lunteren bij Veensche Boys al veel beter. ,,Het was voor ons de wedstrijd van de gemiste kansen’’, vatte Van Eck samen. ,,In de eerste drie kwartier waren er drie honderd procent kansen. Eerst miste Cornel (van Eck) een door hem zelf handig versierde strafschop. Ook Gerwin Hoogendoorn en Mark Drijvers hadden de 0-1 op hun schoen. Hoewel Veensche Boys meer balbezit had, en ons onder druk zette, hadden we het onder controle. We stonden goed.’’ De snelle linksbuiten Jan Struijck bezorgde Gert Jan Bloemendal een lastige middag. Dusdanig, dat de vleugelverdediger na twee keer geel kon vertrekken. Ook met een man minder had Gerwin Hoogendoorn kansen op de openingstreffer. Die kwam uiteindelijk van de voet van Jos Bouw, die van een meter of twintig mocht aanleggen: 1-0. Vijf minuten voor tijd scoorde de doorgeschoven Wilfred Donkersteeg de 1-1. Vervolgens moest ook Jos Bouw met zijn tweede gele kaart vertrekken. Maar drie minuten in extra tijd stelde Struijck Sebastiaan Blom in staat de 2-1 te maken. ,,Hoewel het wel zuur is, kunnen we wel wat met deze wedstrijd’’, stelde Peter van Eck. ,,Dit geeft toch een beetje moed voor het vervolg.’’