DTS Ede komt op de valreep langszij

14 september 2011 om 00:00 Voetbal

EDE - DTS Ede leek de eerste nederlaag in het nog prille seizoen op te lopen. In blessuretijd stonden de Inschotenbewoners door een pingel van Jurrian Zandbergen met 0-1 achter tegen Go Ahead Kampen. Geld zetten op één punt voor de equipe van Eric Speelziek leek daarna net zoiets als je euro’s beleggen in Griekenland. Totdat Kampenaar Nick Bakker DTS’er Mike Peters in de derde minuut van de extra tijd binnen de beruchte lijnen vloerde. Vanaf de stip zorgde aanvoerder Remco Speelziek voor de gelijkmaker 1-1.

door Jan de Boer

Vooraf leek het een feest te gaan worden voor de thuisploeg, bij wie Govert van de Visch en Martin Speelziek voor de 100e keer uitkwamen voor de hoofdmacht van de blauwwitten. Voor beide spelers was het een tegenvaller, dat zij werden gewisseld. Het duel had twee gezichten. Voor de rust bakte DTS er niet veel van. En had Go Ahead de kans om een voorsprong te nemen.

Vlak voor de thee kregen de Edenaren, bij wie Daniël Veenendaal de geblesseerde Jeroen van Schoonhoven verving, de kans de score open te breken. De bal in het netje mikken bleek een te grote opgave. In het tweede part bepaalden twee strafschoppen de eindstand.

In de tweede helft was het DTS Ede dat de klok sloeg, zo had ook aanvoerder Remco Speelziek gezien. Dotten van kansen van Mike Peters en jubilaris Govert van de Visch werden jammerlijk gemist. Toen de overigens goed spelende Gauthier Mulala zijn tegenstrever Yoshua van Marle onderuithaalde in het strafschopgebied leek het man over boord voor DTS Ede. Zeker toen Kampenaar Jurrian Zandbergen DTS-doelman Özkan Yilmaz vanaf de witte stip kansloos liet: 0-1.

Volgens Remco Speelziek wilde DTS Ede in de eerste helft veel te lang blijven voetballen. ,,In de voorbereiding en in de eerste competitiewedstrijd lukte dat heel goed. Go Ahead Kampen deed het heel slim door ons gelijk vast te zetten. Daar hadden wij gewoon wat moeite mee. We deden wat te lang om de korte bal te zoeken. En als we te lang zochten gebeurde er te weinig rondom Johan Pater, waardoor we onze tweede bal niet konden spelen.”

Ook aanvoerder Speelziek vond dat DTS Ede na de pauze uitgelezen kansen kreeg. ,,Toen voetbalden we ook veel beter. We kregen iets meer ruimte om te voetballen. Je zag dat de spelers van Go Ahead vermoeid werden. Toen we achter kwamen en de wedstrijd doorging, wordt de kans om tegen te scoren natuurlijk steeds kleiner. Gelukkig maakten we nog een doelpunt. Gezien de kansen is het in ieder geval terecht dat we één punt haalden.”

Remco Speelziek vindt niet dat DTS Ede twee punten tegen Go Ahead verloor. ,,Als je met 1-0 achter staat in de negentigste minuut moet je tevreden zijn. Als je de kansen ziet, hebben wij wel twee of drie grotere kansen gehad, die er eigenlijk in moesten. Wanneer je daar naar kijkt, hadden wij moeten winnen. Of we zo veel sterker waren, weet ik niet. Al met al ben ik tevreden. Zaterdag kunnen we tegen d’ Olde Veste onze borst nat maken.”