Blooms & Blossom, specialist op veel gebieden

14 september 2011 om 00:00 Ondernemend

,,Het zomerseizoen is weer een beetje voorbij. En de mensen gaan meer binnen leven. Dat merk je goed. Zomers leven de mensen meer buiten en kopen ze meer spulletjes voor buiten,” zegt Helma Roelofse, die bij Blooms & Blossom, de zaak van Colinda van Harten, werkt. De tijd van zonnebloemen is helemaal voorbij. Het is nu de tijd voor hortensia’s. ,,Ook zijn de winterviolen er weer. En buxussen. Door de seizoenen is het bij ons heel afwisselend.”

LUNTEREN - Blooms & Blossom aan de Dorpsstraat 59 in Lunteren is het adres voor alles op het gebied van bloemen en woonaccessoires. Bij de Lunterse zaak merkt men dat de consumenten steeds meer belangstelling hebben voor snijbloemen. ,,Vooral nu.”

Blooms & Blossom is gevestigd in een karakteristiek pand in Lunteren. Nostalgie straalt het pand ook van binnenuit. In de winkel, met het Lunterse museum aan de andere kant van de straat, staat zelfs de oudste lantaarnpaal van het dorp. Blooms & Blossom is niet zomaar een zaak. Het bedrijf is op velerlei gebied gespecialiseerd. Het is een boeketterie, verkoopt woonaccessoires en meubels en doet aan styling. Specialisme staat hoog in het vaandel bij Blooms & Blossom.

Een voorbeeld is de bruidsboeketten. Colinda van Harten volgde een cursus van Wally Klett bij Boerma Instituut is de enige school in Holland waar deze cursus wordt georganiseerd. Tijdens deze leerde Colinda van Wally Klett de technieken van decoratief bruidsbloemwerk, die zij zelf heeft ontwikkeld en waarmee zij zo bekend is geworden.,,Wally is een internationaal meester bindster,” vertelt Helma Roelofse. ,,We kunnen daarom nu ook heel apart bruidswerk leveren. Er wordt een hele speciale techniek toegepast. Alle bloemen worden gewaxt, een techniek die bijna nergens wordt toegepast.”

Ook een specialisme bij de Lunterse winkel zijn rozen uit Equator. De rozen gaan volgens Helma Roelofse behoorlijk lang mee. ,,De rozen worden op 3.000 meter hoogte gekweekt. Als enige winkel in Lunteren verkopen we deze mooie rozen.” Blooms & Blossom is lid van Fleurop, via welke organisatie de bloemen overal bezorgd kunnen worden. ,,Ook zijn wij een business bloemist. Dat is een organisatie, waarbij tachtig bloemisten in Nederland zijn aangesloten. Daarmee kun je de zakelijke markt op. En kun je bloemenabonnementen, plantenarrangementen en kalenders verkopen. Dat geeft ook veel werk.”

De medewerkers bij Blooms & Blossom kunnen hun ei goed kwijt. Colinda van Harten adviseert mensen ook bij de inrichting van hun woning. ,,Ze gaat altijd eerst kijken. Dan heeft ze een indruk van de woning en een indruk van de mensen. Vaak zeggen ze ‘kijk maar en neem eens wat mee’. Laatst nog ging Colinda met een bus vol spullen naar klanten toe. Ook met meubels. Dat hebben we niet op voorraad. Maar dan gaat zij naar bedrijven in de regio of zelfs in Noord-Holland. Vaak gaan de klanten ook mee. Ook kan het zijn dat de spulletjes uit de winkel komen. Vorige week was ze bij een mevrouw, waar allerlei dingen uit de winkel passen.”

Foto:

Door het volgen van een cursus bij de bekende Wally Klett kan Colinda van Harten nu ook heel apart bruidswerk leveren.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie