Kerstmarkt Bennekom heet nu Dickensfair met extra sfeer

14 september 2011 om 00:00 Regio

BENNEKOM - De kerstmarkt commissie houdt dit jaar voor de zevende keer de kerstmarkt te Bennekom. Om de Dickens-sfeer beter tot uitdrukking te brengen heet de kerstmarkt op 16 en 17 december voortaan Dickensfair Bennekom.

Het wordt volgens de organisatoren weer een groots spektakel. Ongeveer 70 kramen worden verwacht, 25000 bezoekers en er treden weer tal van koren en muziekgroepen op.

De Dickensfair Bennekom is het grootste evenement in de regio rond de kerstperiode. Op de nieuwe website www.dickensfairbennekom.nl treffen liefhebbers meer informatie aan. Ook is daar een deelnameformulier te downloaden.

De commissie is in januari al weer begonnen met de eerste voorbereidingen en komt maandelijks bijeen en in het laatste kwartaal om de 14 dagen. Dit om alles goed voor te bereiden en te organiseren. Dit jaar staat een klimwand op de agenda. Ook het optreden op de vrijdagavond van samengevoegde koren belooft te klinken als een klok met het grootste kooroptreden van Gelderland.

Doedelzakken

Ook probeert de commissie weer de doedelzakken band te plannen met sfeervolle en emotionele muziek. Veel koren en deelnemers hebben zich al aangemeld. Lampjes zullen voor sfeer zorgen en de kramen zijn aangekleed, terwijl veel mensen in Dickenskledij rondlopen.

,,Juist die sfeer en pure gezelligheid maakt een bezoek tot een belevenis om niet meer te vergeten’’, aldus een organisator. ,,Dit jaar gaan we ook zorgen voor een geluidsinstallatie met omroepmogelijkheden en achtergrondmuziek. De commissie wil er geen commerciële Dickensfair van maken, dan haal je juist de puurheid en gezelligheid weg.’’

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie