Brandweer Harskamp presteert goed

14 september 2011 om 00:00 Regio

HARSKAMP - De vrijwillige brandweer heeft uitstekend gepresteerd op de landelijke vaardigheidswedstrijden hoge druk. De ploegen eindigden op een tweede en vierde plaats. Dus horen de vrijwilligers bij de beste van Nederland.

Na voorrondes waar ongeveer 500 korpsen hadden meegedaan, hadden de vrijwilligers van de brandweer uit Harskamp zich geplaatst met 2 ploegen op de landelijke finale vaardigheidswedstrijden hoge druk. De ploegen moesten zich op 10 september om 07.15 uur melden op de brandweerkazerne in Barneveld, de eerste ploeg moest om 08.00 uur spelen en de tweede ploeg om 9.45 uur.

Men kreeg een melding dat er assistentie werd gevraagd bij een brand aan de Harselaarseweg in Barneveld. Daar aangekomen was de brandweer van Barneveld een persoon aan het redden van het dak met een hoogwerker. De ploeg kreeg de opdracht om aan de achterkant van het bedrijf naar binnen te gaan om daar een binnenbrand te bestrijden.

Daar eenmaal binnen bleek dat er een brand was op de derde verdieping die was ontstaan door laswerkzaamheden aan een leiding. Ook bleek dat er een monteur vermist was. Tevens was de brand overgeslagen naar de hal ernaast. Er werd een ploeg (aanvalsploeg) naar de ene hal gedirigeerd met de opdracht om het slachtoffer te zoeken en de brand te lokaliseren. De andere ploeg (waterploeg) kreeg de opdracht om naar de andere hal op de derde verdieping naar de brand te zoeken en eventueel slachtoffers te redden als die er waren.

Dit was een zware inzet er werd heel wat gevraagd van de vrijwilligers. Er moest zelfs ademlucht gewisseld worden, want aan één ademluchtfles per persoon had men niet genoeg. Er moest een paar keer op en neer naar de derde verdieping worden gelopen om de slachtoffers te redden en de brand te bestrijden. Ondanks de zware fysieke belasting, werden de opdrachten met succes uitgevoerd binnen de gestelde tijd.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie