Fusie Rijnvallei met Agruniek voor nieuwe coöperatie

21 september 2011 om 00:00 Regio

WAGENINGEN - De leden van coöperaties Agruniek en Rijnvallei hebben woensdagavond tijdens de algemene ledenvergaderingen hun goedkeuring gegeven aan de fusie van beide coöperaties. De coöperaties zullen per 1 januari 2012 gaan fuseren.

Een meerderheid van de stemmen was nodig om de fusie te bekrachtigen. De vereiste meerderheid werd ruim behaald. ,,Met de goede opkomst op beide ledenvergaderingen kan dit worden gezien als een mooie aftrap voor de nieuwe coöperatie’’, aldus leden van de firma’s zelf.

De nieuwe coöperatie krijgt de naam land- en tuinbouwcoöperatie AgruniekRijnvallei, telt circa 2.000 actieve leden en heeft de hoofdvestiging in Wageningen. Vanaf 1 januari 2012 zal de nieuwe organisatie operationeel zijn. AgruniekRijnvallei kent het zogenoemde zandlopermodel waarbij de verenigingsactiviteiten zijn ondergebracht bij de coöperatie en de bedrijfsactiviteiten bij de holding.

De coöperatie bezit hierbij 100% van de aandelen van AgruniekRijnvallei Holding. De nieuwe coöperatie kent vijf districten die elk een districtsbestuur hebben. De districtsbesturen samen vormen de districtsraad van AgruniekRijnvallei. De districtsraad heeft dertig leden.

AgruniekRijnvallei gaat werken met vijf sectorcommissies, te weten akkerbouw, fruitteelt, pluimveehouderij, rundveehouderij en varkenshouderij. Iedere sectorcommissie vormt een klankbord voor de directie van AgruniekRijnvallei Holding, zowel op commercieel gebied als op het gebied van kwaliteit.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie