Functioneel afvallen met ‘Welzijn en Figuur’

21 september 2011 om 00:00 Ondernemend

,,Ik ben vervolgens in veel afslank studio’s gaan kijken, ben in opleiding gegaan voor gewichtsconsulente en heb deze met succes afgesloten”, vertelt Cruiming. ,,Voordat het zover was, werd aan huis de garage verbouwd tot praktijkruimte en ben ik van start gegaan. Via internet ben ik contact gaan zoeken met collega’s hoe die te werk gingen en kwam terecht bij een studio in het Limburgse Horst. Al snel bleek dat we ons op het elfde pad begaven, het klikte snel en ben daar opgeleid met dezelfde afslank apparatuur die ik ook heb staan, onder meer een infraslim. Dit is een infrarood cabine die gebruik maakt van lange infrarood golven die een positieve invloed hebben op het hele lichaam. Hierdoor is het mogelijk snel en functioneel af te vallen. Bovendien biedt het verlichting bij diverse klachten als spierklachten, reuma en problemen met de spijsvertering.

‘Het gaat tenslotte om een blijvend resultaat’ EDE - Lia Cruiming is vanaf 2010 zelfstandig onderneemster met een praktijk voor gewichtsbeheersing. ,,Ik werkte in de administratie, maar had altijd al de gedachte iets voor mezelf te beginnen. Mijn interesse lag altijd al bij voeding en gezondheid. Toen ik via mijn laatste werkgever (CBS) in aanraking kwam met een slankstudio in Scherpenzeel, was mijn keuze snel gemaakt. Hier werkte men met de Vacumove, een voor mij nog onbekende afslankmethode. Na eerst zelf de afslankmethode te hebben beproeft, was ik zeer enthousiast.”

Volgens Lia is het mooie van haar beroep ,,het zelfstandig zijn, de contacten met de klanten en deze een blijvend resultaat meegeven. Ik begeleid cliënten om ze te laten inzien hoe belangrijk goede voeding is. Als men gezond gaat eten, zoveel mogelijk puur en niet via pakjes en zakjes, zal men meer energie krijgen en zich fitter voelen.”

Ook hierin wordt de klant door Lia intensief begeleid. ,,Het is belangrijk dat de cliënt zelf leert bewuste keuzes te maken. Het gaat tenslotte om een blijvend resultaat. Gezond eten betekent niet dat je nooit mag zondigen, je moet niet te streng zijn voor jezelf, het is een balans zoeken tussen gezond eten en bewegen. Bewegen zorgt voor een sneller gewichtsverlies. Iedere cliënt krijgt een persoonlijk intakegesprek om te achterhalen wat de oorzaak is van het gewichtsprobleem. Vervolgens wordt dan een programma samengesteld met de daarbij passende apparatuur. Elke klant heeft zijn eigen gewichtsprobleem, daaraan wordt het programma aangepast. De gemiddelde duur van een kuur omvat 20 sessies van een half uur. Na tien keer wordt men opnieuw gewogen en de omvang gemeten op een twaalftal plaatsen. Daarna wordt opnieuw besproken hoe we verder gaan, in de meeste gevallen zie je na tien keer al resultaat. De ervaringen leren dat men niet het gevoel heeft dat men aan het lijnen is en wordt men op een leuke manier slank.”

Lia Cruiming besluit met de woorden: ,,Ik denk dat met toepassing van deze methode meer mensen tot besef komen dat overgewicht kan worden bestreden en in de toekomst kan worden voorkomen.”

Welzijn & Figuur, Generaal Spoorlaan 35

Ede, telefoon: 06 50 62 65 72

www.welzijnenfiguur.nl

Foto:

Lia Cruiming: ,,Het is belangrijk dat de cliënt zelf leert bewuste keuzes te maken.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie