Dapper Edesche Boys buigt

21 september 2011 om 00:00 Voetbal

Doelpunten: Gert Jan Loman 0-1; Dubaern Besseling 0-2; Kevin Esselink 0-3; Kevin van Born 1-3.

EDE - Edesche Boys heeft het in de thuiswedstrijd tegen koploper Socii niet kunnen bolwerken. Na een 0-0 ruststand werd uiteindelijk met 1-3 verloren.

door Eip Janssen

De wedstrijd was aangekondigd als David (Edesche Boys) tegen Goliath. De thuisclub moest slim zijn en boven zichzelf uitstijgen om de koploper te verslaan. Maar dat was zeker in het eerste kwartier het geval. ‘Boys’ kwam flitsend uit de startblokken. En dat zonder Erwin Schunck en Willem Davelaar die geen deel meer uitmaken van de eerste elftal selectie.,,Heel jammer. Maar dat is hun keuze. Ik heb met ze gesproken. Uitgelegd wat de bedoeling dit seizoen is. En hoop dat zij op hun schreden terugkeren. Want concurrentie maakt de groep alleen maar sterker. En we hebben elke speler dan ook hard nodig”, meende trainer Mart Gerrist. Die zag dat als de ploeg het vizier wat scherper had afgesteld een 2-0 voorsprong niet vreemd was geweest.

,,Dat klopt. Zelf had ik een goede kans. Die had er best in gemogen”, oordeelde Mark van Engelshoven. De van de Blauw Geel reserves overgekomen buitenspeler bleek een echte handenbinder, waarop de Socii verdediging weinig vat kon krijgen.Een voorzet van aanvoerder Adil Larech had beter lot verdiend. ,,Ik dacht dat Mark van Engelshoven de kans zou benutten. Dan loopt het heel anders”, verklaarde Larech. Ook een prachtige combinatie tussen Andy van Engelenburg en Mark Engelshoven werd niet bekroond.

,,Je zag wel dat we na ruim een half uur spelen terug moesten. Maar de echte klap kwam kort na rust”, vervolgde Larech. In de 48e minuut kwam Edesche Boys op achterstand. Een door doelman Ricardo van de Kraats veroorzaakte strafschop werd door Gert Jan Loman verzilverd: 0-1.,,In een paar minuten tijd geven we de wedstrijd uit handen”, vervolgde Van Engelshoven. Een vlot lopende aanval van Socii werd door Dubaern Besseling knap afgerond : 0-2. ,,Even verloren we het hoofd. Eerst liet Melvin van der Meulen een goede mogelijkheid liggen. En niet lang daarna werd Rudy Möller met ‘rood’ weggestuurd”, had Larech gezien. Hij zette een sliding te laat in waardoor Gert Jan Loman ten val kwam. Hoewel de straf zwaar was kon de scheidsrechter niet anders.

,,Misschien was laten lopen beter geweest’, oordeelde Mart Gerrist. Hij besefte tegelijkertijd dat voetballers zo niet denken. In ondertal bleef Edesche Boys aardig overeind. Mark van Engelshoven en invaller Jeffrey van Harn lieten de aansluitingstreffer liggen. ,,Ik gaf de bal niet op maat aan”, wist Van Engelshoven. Kevin Esselink zette de gasten op 0-3. Naamgenoot Van den Born benutte in de slotfase nog een strafschop: 1-3.