SDS heeft geen kind aan Hulshorst

28 september 2011 om 00:00 Voetbal

Doelpunten: Jan van Loo e.d. 1-0; Jos van Roekel 2-0; Jos van Harten 3-0; Gerrit Bruinewoud 4-0; Michiel Jansen 5-0; Jos van Roekel 6-0; Jos van Harten 7-0; Jarco van de Brink 8-0.

WEKEROM - Jan Fluit had er al een beetje op gerekend. De Edese trainer was op de fiets naar Wekerom gekomen en kon dus een biertje extra drinken. Maar dat zijn SDS’55 hekkensluiter Hulshorst met 8-0 in de pan zou hakken, had de trainer vooraf ook niet durven denken.

Vreemd genoeg werd het hardste gejuicht bij de 8-0 van Jarco van de Brink. ,,Ik was tot grote hilariteit net daarvoor op mijn plaat gegaan toen ik op de bal stapte. Bij dat doelpunt dacht Hulshorst dat ik de bal wel breed zou leggen. Maar ik kon zo doorlopen. En omdat de keeper niet in het midden stond, was het niet moeilijk raak te mikken.’’

Het was niet de eerste keer dat het povere Hulshorst de Wekerommers alle medewerking gaf. ,,Zij waren echt dramatisch’’, vond ook Van de Brink. Al na zeven minuten kopte Jan van Loo een vrije trap van Jos van Harten in eigen doel. En tien minuten later werd een schot van Jos van Roekel dusdanig van richting veranderd, dat de 2-0 op het scorebord kwam.

Doelman Peter Brummel schoof vervolgens de bal zomaar in de voeten van Jos van Harten. De in stelling gebrachte Jeroen Fraanje zag zijn inzet tegen de arm van Martijn van de Veen komen. De pingel, benut door Jos van Harten, was terecht. De rode kaart te zwaar bestraft. Toen ook Gerrit Bruinewoud in eigen doel had gekopt, was de wedstrijd voor de rust al gelopen.

,,In de rust was afgesproken door te gaan. Doel was ons doelsaldo positief te krijgen. De 6-0 bij VIOS moest gewist worden’’, bekende Van de Brink. Met echt zomeravondvoetbal leek dat in eerste instantie niet te lukken. Maar in het laatste gedeelte werd nog even gas gegeven: 8-0.

Met het doelpunt hoopt de 24-jarige elektricien zijn dollende ploegmaten het juiste antwoord te hebben gegeven. ,,Ik heb gisteren ook een mopshond gekocht. De opmerkingen dat deze precies op zijn baas leek, waren links en rechts te horen.’’

Met de monsterscore denkt Van de Brink samen met zijn ploeggenoten afscheid te hebben genomen van de onderste regionen. ,,Het grote verlies bij VIOS was een klap. Tegen Vierhouten hadden we moeten winnen. Het gelijke spel tegen VVOP was heel netjes. Vandaag had ik wel op een kleine zege gehoopt. Maar dat het 8-0 zou worden, had ik ook niet gedacht.’’

Trainer Jan Fluit kon dus zijn eerste zege in Wekeromse dienst noteren. ,,De eerste helft hebben we lekker agressief gespeeld. We dwongen Hulshorst fouten te maken. Daarna moet ik toch complimenten geven dat de jongens ook na de 4-0 zijn doorgegaan. Vandaag belonen we ons ook voor het goede spel van vorige week tegen VVOP’’, aldus de Edenaar die het goed naar zijn zin heeft bij de derdeklasser.

,,Natuurlijk is het wennen na VVA’71. Het niveau is anders. Maar de jongens willen wel en zijn enthousiast. En het is altijd goed toeven hier in de kantine’’, eindigt de fietsende Edenaar.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie