Van Norellen show op ‘t Meuleveld

28 september 2011 om 00:00 Voetbal

Doelpunten: Arnand van Norel 1-0 en 2-0; Jordi van de Zande 2-1: Aldo van Norel 3-1.

HARSKAMP - De 3-1 winst op Elspeet alleen toekennen aan de Van Norellen voerde tweevoudig doelpuntenmaker Arnand van Norel te ver. ,,Er is als team gestreden. Dat wij (Arnand en Aldo van Norel, red.) dan de doelpunten maken is mooi. Maar je moet de bal wel goed aangespeeld krijgen.”

door Eip Janssen

,,En dat lukte goed. Behoudens het eerste kwartier hebben wij gedomineerd. Even een fase in de tweede helft dat Harskamp iets te gemakzuchtig werd. Die 2-1 was een koude douche. Maar na de 3-1 van broer Aldo had het ook maar zo een monsterscore kunnen worden”, oordeelde Van Norel. En daarmee sloeg hij de spijker op de kop. Wedstrijden tussen Harskamp en Elspeet gaan meestal gepaard met veel doelpunten. Vorig seizoen in twee zes doelpunten. Maar dat was wel in de derde klasse. Nu acteren beide ploegen een treetje lager. ,,Dat komt omdat zowel Elspeet als Harskamp uitgaan van verzorgd aanvallend voetbal. Dan loop je wel eens tegen een zeperd aan. Dat zag je ook aan ons spel in de tweede helft. De angst voor de 2-1 is dan te groot”, meende Arnand van Norel.

Hij zag Elspeet het eerste kwartier meer in bal bezit.,,Optisch was Elspeet beter.Maar wij effectiever”, lachte hij breeduit. Nadat de gasten wat mogelijkheden lieten liggen was het bij de eerste de beste Harskampse kans raak.,,Ik zag Aldo (Van Norel, red.) op rechts doorgaan. Hij zette goed voor. Ik hoefde alleen mijn voet er tegenaan te zetten”, vervolgde Arnand van Norel. De 1-0 voorsprong kwam nauwelijks in gevaar. En werd zestien minuten later verdubbeld. Een vloeiende aanval over veel schijven. De afvallende bal werd door Arnand van Norel met een fraaie omhaal in de 2-0 voorsprong omgezet.

,,Of dit geluk was of een bewuste? Niet nadenken maar gewoon aanhalen anders gaat het fout”, meende de gelukkige doelpuntenmaker. Een fraaie trap van de mee opgekomen centrale verdediger Gertin van den Berg had beter lot verdiend. Maar doelman Herald Hop tikte de bal uit de bovenhoek. In de tweede helft gaf Harskamp het initiatief wat weg. Waarbij Elspeet geluk had dat de al op een gele getrakteerde Erik Hop diverse malen werd gespaard.Na een uur viel de aansluitingstreffer. Het was Jordi van de Zande die in buitenspel positie (?) mocht doorgaan.Zijn als voorzet bedoeld schot eindigde buiten bereik van doelman Patrick Vermeer in het net: 2-1. Vermeer was overigens een rustgevende factor. ,,Hij geeft met zijn routine goed leiding aan de achterhoede. Dat zie je terug in de spelopbouw”, vervolgde Van Norel. Die Karel Pater de kans op 3-1 zag missen. Drie minuten later strafte Aldo van Norel een misverstand tussen Gerrit Bruin en doelman Hop af: 3-1.