Rietberg Hoorzorg

28 september 2011 om 00:00 Ondernemend

EDE - Lijf & Leven Fysiotherapie aan de Klaphekweg start 1 oktober een groepstherapie voor mensen met chronische pijnklachten.

Er zijn veel mensen met chronische pijnklachten in de rug of nek. Het is ooit door iets begonnen en wat er daarna ook aan gedaan is door allerlei artsen en therapeuten: de pijn is er nog steeds. Bij de specialisten bent u ‘uitbehandeld’. U moet er maar mee leren leven. Maar u ervaart in uw dagelijks leven forse problemen en u hebt misschien zelfs het gevoel dat de pijn steeds erger wordt en de beperkingen in uw dagelijks leven steeds groter. Fietsen, wandelen, werken, huishouden; alles gaat met moeite.

Voor u is een therapievorm ontwikkeld : de groepstherapie op biopsychosociale basis. Er wordt uitgegaan van de drie velden die meespelen bij chronische pijn: het weefsel (bio), de pijnbeleving (psycho) en het pijngedrag (sociaal). De cursus bestaat uit zestien sessies van anderhalf uur met een frequentie van twee keer per week. Elke sessie bestaat uit een uur fysieke training en een half uur les dan wel groepsgesprek. De therapie wordt meestal volledig vergoed uit de aanvullende verzekering. U heeft voor deze cursus een verwijzing nodig van de huisarts.

u Voor aanmelding of meer informatie: bel naar Lijf & Leven Fysiotherapie 0318-642509 en vraag naar Ingeborgh Rigter of Ellen Toet. Of kijk op de website: www.lijfenleven.com.

EDE - ,,Meten is weten’’, achter dit gezegde staat Rietberg Hoorzorg voor de volle 100%. Er is een nieuwe methode ontwikkeld om te kunnen bepalen of een hoortoestel juist staat afgesteld. Er kan nu letterlijk meegekeken worden met wat de slechthorende via het hoortoestel hoort. Hiermee kan beter dan ooit te voren bepaald worden of een hoortoestel goed staat afgesteld.

Een hoortoestel staat afgesteld volgens het hoorverlies van de slechthorende. Of het gewenste resultaat vervolgens gehaald wordt is vaak de vraag. Diverse factoren als de spraakverstaans-vaardigheid en de afstelling van het hoortoestel kunnen onder anderen hierbij een rolspelen.

Via ,,Speech mapping’’ kan een hoortoestelaanpassing in kaart worden gebracht. Een slangetje met daaraan verbonden meetmicrofoon wordt in de gehoorgang aangebracht en ‘luistert’ mee met het hoortoestel. De meetresultaten worden vergeleken met de gewenste versterking die volgens de gehoortest noodzakelijk is. Zo kan geverifieerd worden of het hoortoestel juist staat afgesteld.

Uniek is dat niet alleen nieuwe hoortoestelaanpassingen gecontroleerd kunnen worden, maar ook bestaande aanpassingen. Bij bestaande hoortoestelgebruikers zal eerst een nieuwe hoortest worden afgenomen om zo te kunnen bepalen hoe het hoortoestel zou moeten presteren.

Tijdens de meeting worden de meetresultaten duidelijk weergegeven via de beeldschermen van Rietberg Hoorzorg. Na elke meting wordt een duidelijk rapport uitgebracht. Deze meting wordt standaard bij iedere hoortoestelaanpassing van Rietberg Hoorzorg uitgevoerd.

Iedereen die twijfels heeft over zijn of haar hoortoestelaanpassing is van harte welkom om deze meting vrijblijvend te laten uitvoeren door Rietberg Hoorzorg, Veenderweg 107, telefoon 0318-769024.

u Meer info op

http://www.rietberghoorzorg.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie