Dierenwinkel Bellestein voortaan ‘Paradijs’

28 september 2011 om 00:00 Ondernemend

Volgens Yvonne is de specialiteit van de winkel dat ,,we hart hebben voor de dieren en dit proberen we uit te dragen naar de klant. Met dieren moet je verantwoord omgaan. Per dier is dat verschillend. In een hamsterkooi kun je geen konijn of cavia instoppen. Wij maken wel eens mee dat een klant dit wil. Dan proberen we uit te leggen waarom dit niet geschikt is.”

Aantrekkelijk programma tijdens actiedag op 1 oktober EDE - De dierenwinkel op winkelcentrum Bellestein heeft een naamsverandering ondergaan. Sinds enige tijd voert men de naam Het Dierenparadijs. Volgens eigenaresse Yvonne Vlaardingenbroek is niet alleen de naam veranderd maar is er ,,intern ook het nodige gebeurd. Nieuwe aquaria, maar ook alle vogelkooien waarin de dieren verblijven. Wij waren van mening dat we hier aan toe waren om klaar te zijn voor de toekomst.”

,,Wij werken met een vast team van drie personen, waaronder een medewerkster in opleiding - en een is er thuis vanwege zwangerschapverlof”, vervolgt Vlaardingenbroek. ,,Zelf ben in constant aanwezig en heb af en toe eens een vrije dag op maandag. In de winkel hebben we een aantal sterke merken honden- en kattenvoer in Acala - en Orijen op basis van puur vlees zonder toegevoegde granen. Daarmee worden veel voedingsproblemen opgelost. In diverse voeders zitten minder goed verteerbare ingrediënten - en chemische toevoegingen. Dit in tegenstelling tot de voeders die wij voeren.”

,,In samenwerking met winkeliersvereniging Bellestein houden we 1 oktober een feestdag op het plein met diverse activiteiten. Er komt een modeshow voor honden, nieuwste modellen jasjes, regenjasjes en truitjes en shirts voor honden. Daarnaast hebben we de uitverkiezing van de mooiste en leukste hond van de Bellestein. En we hebben de prijsuitreiking van de kleurwedstrijd. Op de website van de Bellestein kan men de kleurplaat downloaden of afhalen bij Het Dierenparadijs. 1 oktober worden ook ballonnen opgelaten vanaf de Bellestein en de Manege zonder Drempels staat er met een kraam. De dierenambulance Gelderse Vallei en konijnenopvang Huize Pluis geven informatie over verantwoord huisvesten van konijnen, cavia’s, et cetera.”

,,Er komt ook een sledehondenteam met een roedel husky’s met een wedstrijdslede. Pro Plan Body Condition Score komt ook met een team. Bij hen kun je de conditie van de hond laten bepalen en samen op de foto. Voor diverse wedstrijden zijn leuke prijzen beschikbaar en diverse attracties luisteren deze dag op.”

Volgens Yvonne is het mooie van haar vak dat ,,je met mensen en dieren bezig bent. Er is niet mooiers dan het oplossen van een probleem dat men heeft met hun dier. Er komen diverse problemen om de hoek kijken. In de loop van de jaren heb ik er heel wat meegemaakt. In veel gevallen was er een oplossing voor handen. Met specifiek afgestemde voeding kun je veel oplossen. We gaan er in de toekomst voor door bij te blijven via workshops en beurzen te bezoeken. Binnen de winkel hebben we ook homeopathische middelen van de merken Puur en Groene Os”, besluit Yvonne Vlaardingenbroek.

Foto:

Yvonne Vlaardingenbroek bij één van de nieuwe aquaria..

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie