Zuiderpoortschool onder vuur

28 september 2011 om 00:00 Voorpagina

EDE - Minister Marja van Bijsterveldt liet dinsdag in de Tweede Kamer weten dat het bestuur van basisschool De Zuiderpoort geen kinderen mag weigeren op grond van etnische afkomst.

Inspectie van het Onderwijs zal direct ingrijpen zodra het schoolbestuur leerlingen weigert omdat ze allochtoon zijn. Van Bijsterveldt reageerde daarmee op het spreidingsplan van de school, waarover de afgelopen dagen veel ophef is ontstaan. De minister gaat ervan uit dat de school het plan terug zal draaien.

Ze begrijpt de zorg van de school over de samenstelling van het leerlingenbestand, maar ze wil dat er samen met gemeente en ouders naar een oplossing wordt gezocht. Volgens de minister gaat het om een ingewikkeld probleem dat niet zomaar van bovenaf op te lossen is.

Wel benadrukt ze dat voor openbare scholen geldt dat zij in principe alle leerlingen moeten accepteren, juist omdat ze openbaar en niet bijzonder zijn. Bijzondere scholen kunnen in sommige gevallen wel selecteren op bijvoorbeeld geloofsovertuiging.

De Zuiderpoort krijgt nieuwbouw, die in 2013 klaar moet zijn.

u vervolg op pagina 3

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie