Doelpunten: Frank van der Wagen 0-1; Thomas Lempicki 1-1 en 2-1.

5 oktober 2011 om 00:00 Voetbal

Blauw Geel’55-trainer Marcel van der Hoop was met stomheid geslagen. Binnen twee minuten gaf zijn ploeg een 0-1 voorsprong bij DFS in Opheusden uit handen. ,,Je staat voor bij DFS. Op zich een goede prestatie. De 0-2 is binnen handbereik en dan scoort DFS twee keer. Een minuut later missen ze ook nog een strafschop. Dan is er weer hoop en laat Blauw Geel de kans op de gelijkmaker liggen”, vatte de trainer het duel in een notendoop samen.

DFS kwam goed uit de startblokken. Het was doelman Michel van Beek die Mike Louwaars al na veertig seconden van het scoren afhield. Verder bleek de eerste helft matig en kreeg Blauw Geel de beste kansen. Het vizier stond echter niet op scherp bij de Edenaren. In de 51e minuut reageerde Frank van der Wagen attent op een schot van Simon Kooiman dat de lat trof: 0-1. De Edenaren verzuimden daarna de score uit te bouwen. Het was Thomas Lempicki die tweemaal doel trof: 2-1. De spits liet nog een strafschop onbenut. ,,Maar de wel verdiende gelijkmaker viel niet”, besloot Van der Hoop.