Mannen TweeVV kruipen richting derde plek

23 maart 2018 om 21:57 Sport/sport Deel je nieuws

De mannen van TweeVV wonnen in Dreumel van Touché met 1-3. Daarmee kruipen ze richting plaats drie van de ranglijst in de promotieklasse.

De eerste set moesten de mannen nog warm draaien op het kleine veld en in een hal met een niet al te hoog plafond. Het ervaren team van Touché maakte daar gebruik van en scoorde meer en beter dan TweeVV in de eerste set. Maar vanaf de tweede set begon het beter te lopen bij de Edenaren die ook deze wedstrijd slechts met zeven fitte spelers waren. TweeVV kwam steeds op voorsprong maar liet de tegenstanders ook steeds weer dichterbij komen en maakte het onnodig spannend. Met 23-25 was de eerste setwinst voor TweeVV binnen.

Dichter bij de top drie

Daarna was er geen vuiltje meer aan de lucht voor de mannen. Daarvoor zorgde onder meer libero Maarten van Wensveen. TweeVV verhoogde de servicedruk en Touché kwam daardoor nauwelijks meer aan aanvallen toe. Uiteindelijk werd het een gemakkelijke 1-3-overwinning.

Omdat de nummer drie, Gemini uit Elst, zijn vijfsetter verloor, kruipt TweeVV dichter naar de top drie, al krijgen de Edenaren nog wel twee zware tegenstanders voor de kiezen de komende weken.

Programma

De mannen zijn een weekje vrij. Zij spelen weer op zaterdag 7 april, thuis in ’t Riet om 16.45 uur, tegen Arvevo 3 dat op de laatste plaats staat.