Ede/Vic niet meer het lelijke eendje

5 oktober 2011 om 00:00 Voetbal

Doelpunten: Pieter Willem Vollbehr 1-0; Mitch de Vries 1-1; Hichan Hamdaoui 2-1; Toby Witjes 2-2; Geoffrey van de Kamp 3-2; Toby Witjes 3-3.

EDE - De laatste jaren was Ede/Victoria het lelijke eendje in de vierde klasse. Dit seizoen is het anders. Tegen titelkandidaat SC Oranje liet de ploeg van Mike Denissen zien dat er wel degelijk rekening gehouden moet worden met de Oranjehemden. Na een uiterst attractieve wedstrijd gaf het scorebord een 3-3 eindstand aan.

Ede/Victoria kende een goede start. Binnen twee minuten stond het 1-0. ,,Gianluca Inzitari kwam zijn belofte na om een mooie assist te geven. Ik zag de keeper zijn doel uitkomen. De lob stuiterde vervolgens precies in de bovenhoek’’, omschreef Pieter Willem Vollbehr het openingsdoelpunt.

De Arnhemmers lieten snel zien waarom ze ‘kampioen worden’ als doelstelling hebben. Op basis van de aanwezige aanvallers is dat terecht. Eén daarvan, Lokwah Tsang werd binnen de zestien meter neergelegd door Alberto Antunez. De strafschop werd benut door Mitch de Vries.

Dezelfde Tsang, maar ook Stuart Dunlock was enkele keren dicht bij de 1-2. ,,Het waren snelle en behendige spelers. Onze verdedigers hadden het er lastig mee. Desondanks hebben ze het goed gedaan. Zeker Bryan Voois speelde heel goed’’, oordeelde Vollbehr.

Ook de aanvallers van de thuisploeg lieten zich niet onbetuigd. De al snel voor de geblesseerd geraakte Peter van der Horst ingevallen Hichan Hamdaoui, Martin Rozenboom en Vollbehr hadden kansjes. Op slag van rust viel de 2-1. ,,Ik schoot op doel. De bal kwam voor de voeten van Hichan, die de bal in drie keer in het doel frommelde’’, beschreef Vollbehr de treffer van zijn teamgenoot..

Na rust kwamen de bezoekers via Toby Witjes op gelijke hoogte. Nadat Hamdaoui een enorme kans had laten liggen, kwam Ede/Vic voor de derde keer op voorsprong. Na een handsbal van De Vries, schoot Geoffrey van de Kamp de pingel onberispelijk raak. ,,Goed gezien van de scheids”, meende Vollbehr, die ook bij dit doelpunt was betrokken. ,,Het was net binnen het strafschopgebied.”

Dezelfde Vollbehr was dicht bij de 4-2. ,,Ik kwam na een mooie voorzet van Arjen van de Kamp voor mijn tegenstander. Ik twijfelde tussen schieten of stiften. Nu gebeurde het allemaal half. De bal ging net over.’’ Aan de andere kant kon de 3-3 van Witjes niet uitblijven.

In de slotfase kreeg Rozenboom nog wel de kans zijn wekelijkse doelpuntje mee te pikken, maar hij mikte net voorlangs. De beste en meeste kansen waren voor het zowel binnen als buiten het veld provocerende Oranje. Zeker toen Henock Paans na zijn invalbeurt binnen vijf minuten vanwege twee gele kaarten weer kon vertrekken. De ploeg van trainer Mike Denissen wankelde, maar hield uiteindelijk wel stand.