Doelpunten: Eveline Zech 0-1; Linda Helbling 0-2, 0-3 en 0-4; Audrey van der Horst 1-4; Shannen de Jong 2-4; Kirsten Knot 2-5; Renate..

5 oktober 2011 om 00:00 Voetbal

In Wilnis speelden de DTSvrouwen zaterdag tegen CSW, dat dit seizoen nog geen punt had weten te behalen. De Edese ploeg bracht de stand binnen achttien minuten op 0-4. Eveline Zech scoorde de eerste en Linda Helbling zette een zuivere hattrick op haar naam. Hoe goed DTS de wedstrijd begon, zo pover was het begin van de tweede helft. CSW had twee minuten en twee dode spelmomenten nodig om terug te komen tot 2-4. Een vrije trap werd binnengekopt door Audrey van der Horst en Shannen de Jong benutte evenlater een penalty. Verder kwam de thuisploeg niet meer. De ploeg van trainer Bert Beerdsen stelde de drie punten pas in de slotfase veilig. Kirsten Knot kopte zes minuten voor tijd de 2-5 in en Renate Vonk schoot vlak voor het einde de 2-6 over de doellijn.

Met negen punten staat DTS op een gedeelde tweede plaats met Oostkapelle en Be Quick Dokkum. Odysseus’91 staat aan kop met dertien punten. Genoemde ploegen hebben echter allen 1 wedstrijd meer gespeeld dan DTS. Aanstaand weekend bezoekt Oostkapelle het Edese sportpark Inschoten. De wedstrijd vangt aan om 15.00 uur.