Slotfase nekt Fortissimo bij OVC’85

5 oktober 2011 om 00:00 Voetbal

Doelpunten: Hans Cooke 1-0; Joost Jansen 2-0; Kevin Bijsterveld 2-1 en 2-2; Gregory Rosebel 3-2.

EDE - ,,Daar valt niet tegen te coachen”, meende Fortissimo trainer Marco Rou. ,,Ik ben verbijsterd. Dat je zo een gelijkspel weggeeft. Ik snap niet wat Dennis van Bruxvoort ging doen”, aldus Tim Kalfs.

door Eip Janssen

Beide woordvoerders leken te figureren in een slechte soap. Fortissimo haalde in blessuretijd een 2-0 achterstand in. Kevin Bijsterveld zette de Edenaren met twee doelpunten naast OVC’85. Vanaf de aftrap mocht OVC daarna door Edese linies wandelen. Hans Cooke kreeg de bal op de rand van het strafschopgebied. Doelman Dennis van Bruxvoort stormde op hem af en veroorzaakte zo een strafschop voor OVC’85. Bovendien kreeg de Fortissimo-goalie een directe rode kaart moest veldspeler Michael van Leur de keepershandschoenen aantrekken. Gregory Rosebel laat hem kort daarna kansloos: 3-2. ,,Ik riep nog om concentratie. Maar de euforie voerde de boventoon”, wist een teleurgestelde Fortissimo trainer die liefst dertien kansen voor zijn ploeg turfde. En hoewel ook OVC enkele kansen kreeg, was de thuisclub zeker geen hoogvlieger. ,,Dat vond ik ook niet”, vervolgde Kalfs. We kregen dotten van kansen. Dan zie je het geloof wegvloeien. Vraag me maar niet naar de 3-2. Ik ben er klaar mee.”

En weg beende de verdediger. Fortissimo ging als een raket van start. Jaap Wijnman had al na tien seconden de voorsprong op de schoen. Ook Kemal Kandemir en Aziz Ballouk lieten goede mogelijkheden liggen. In de twintigste minuut een bizar moment. Gregory Rosebel leek te scoren, althans die indruk maakte de scheidsrechter. Waar OVC aarzelend juichte legde Van Bruxvoort de bal klaar om het spel te hervatten met een doeltrap. ,,Ik aarzelde. Vanaf mijn positie leek het een doelpunt. Maar omdat verder niemand protesteerde tegen de doeltrap heb ik het zo gelaten”, verklaarde scheidsrechter Brack in de rust. OVC was niet aangeslagen. Binnen het half uur viel toch de 1-0. Waar Chris Hiemstra uitgleed, zette Rosebel voor en scoorde Hans Cooke.

Boekje

OVC liet zien hoe je snel bij het vijandelijk doel kunt komen. ,,Een aanval uit het boekje”, meende Kalfs. ,,Wij werden volledig verrast.” Doelman Martens gaf de bal mee aan Thijs van Gestel die over zeker veertig meter Jaliens bediende. De mistastende Mark Wijnman zag het schot net over gaan.

In de tweede helft speelde Fortissimo aanvallend. In de 65e minuut ging de wedstrijd op z’n kop. Michael van Leur leek doel te treffen. Doelman Konings redde en bracht de bal snel naar voren. Joost Jansen rondde de counter goed af; 2-0. In de slotfase zette Kevin Bijsterveld Fortissimo met twee doelpunten naast de thuisclub: 2-2. Maar de wedstrijd eindigt voor de speler en zijn maten in een drama. bWinst op korte termijn is welkom.,,Dat zeker. Zodra Fortissimo meer scoort zul je ons zien meedraaien”, weet Kalfs te melden.