Stemmen in Otterlo voor bos succesvol

5 oktober 2011 om 00:00 Regio

OTTERLO - De handtekeningenactie tegen de plannen van de directie van nationaal park De Hoge Veluwe is om het Otterlose bos af te sluiten en tegen het ontrekken aan de openbaarheid van de Boveneindseweg is een groot succes. Otterlo’s Belang heeft al bijna 1.000 adhesiebetuigingen ontvangen. ,,Het is duidelijk, dat wij in Otterlo een grote achterban hebben,” stelt een tevreden bestuurslid Fred Bruil.

Om te zorgen dat de gemeenteraad niet een eenzijdig verhaal krijgt heeft Otterlo’s Belang in augustus en in september brieven gestuurd. Daarop heeft men inmiddels een antwoord gekregen. Ook namens de gemeenteraad antwoord het college van burgemeester en wethouders van Ede dat men bekend is met de plannen van De Hoge Veluwe om op termijn het grootste deel van Otterlose bos bij het park te voegen. ,,Een formeel verzoek als ook een verzoek tot de afsluiting van de Boveneindseweg te komen is niet ingediend.”

Het Edese gemeentebestuur deelt de mening van Otterlo’s Belang dat de Hoge Veluwe zich moet houden aan de in 1999 gemaakte afspraken over de toegankelijkheid van het Otterlose bos. ,,Wij delen de zorg over de gevolgen van een mogelijke afsluiting van het Otterlose bos voor de Otterlose gemeenschap.”

De ontwikkelingen rond dit gebied houdt het Edese college in de gaten. ,,Het blijft ons uitgangspunt dat bij de verdere planontwikkeling van het Otterlose bos de belangen van van de Otterlose gemeenschap op een goede manier meegenomen worden.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie