import

Nederlandse waterpolosters verliezen van Griekenland

24 maart 2018 om 07:43 Sport/sport

EDE De Nederlandse waterpolodames, met vier speelsters van Polar Bears,  hebben de finale van het gloednieuwe toernooi om de Europa Cup niet weten te bereiken. In de halve eindstrijd was Griekenland de bovenliggende partij. In het Spaanse Pontevedra werd het 6-8. Periodestanden 3-2, 0-3, 0-2, 3-1.

Oranje begon voortvarend. Verdedigend konden de gevaarlijke Griekse midvoors in bedwang gehouden worden en aanvallend werd er met overtuiging en lef gespeeld. Die flair zakte in het tweede en derde kwart helemaal weg. De focus verdween en enkele individuele fouten kostten tegendoelpunten. Oranje wist ruim achttien minuten niet te scoren en Griekenland liep langzaam uit naar 3-8. De ploeg van Arno Havenga kwam in het laatste bedrijf nog terug tot 6-8 met een afsluitende buzzer beater van jongeling Rozanne Voorvelt. Voor de Hellenen was al duidelijk dat zij met de winst het bad konden verlaten.

,,Het was een lastige wedstrijd om te spelen," liet Havenga na afloop weten.,,Onze verdediging was gebaseerd op hun twee sterke midvoors. Een paar onoplettendheden kostten ons op een gegeven moment twee tegendoelpunten waardoor Griekenland uit kon lopen. Aanvallend maakten we niet altijd de juiste keuzes wat betreft het schieten of het passen. Daardoor kwamen we er moeilijk doorheen en konden we geen vuist maken om de aansluiting te behouden."

De Oranjedames spelen om 12.00 uur om het Brons tegen Spanje dat hun halve finale met 8-9 van Rusland verloor.

Vrijdag 23 Maart - Halve Finale
Nederland - Griekenland: 6-8
Periodestanden: 3-2, 0-3, 0-2, 3-1
Doelpunten Nederland: Sabrina van der Sloot 2, Rozanne Voorvelt, Dagmar Genee, Simone van de Kraats, Lieke Klaassen.

Eerdere uitslagen LEN Europa Cup Final Six (Pontevedra/Spanje)

Donderdag 22 maart – kwartfinale
Nederland - Italië: 8-6
Periodestanden: 1-2, 3-0, 1-2, 3-2
Doelpunten Nederland: Simone van de Kraats 4 (foto boven), Sabrina van der Sloot 2, Lieke Klaassen, Brigitte Sleeking.

Hongarije - Rusland (O.l.v. scheidsrechter Diana Dutilh): 9-11 (2-3, 0-3, 5-4, 2-1)