Blauw Geel heeft er zin in

12 oktober 2011 om 00:00 Voetbal

EDE - In een uiterst attractieve wedstrijd heeft Blauw Geel ‘55 het Oldenbroekse OWIOS met 5-1 afgedroogd. En daar was geen doelpunt teveel bij. Het spelplezier bij de thuisclub droop er af. Met als tweevoudig doelpuntenmaker Simon Kooiman, die gekroond werd tot ‘man of the match’. Maar dat had ook linksback Jorik van Ruiswijk of middenvelder Karsten Tuitert kunnen zijn.

door Eip Janssen

,,Of deze uitverkiezing terecht was? Dat kun je nooit over jezelf zeggen”, vervolgde Kooiman bescheiden. Die wel opmerkte lekker in de wedstrijd te hebben gezeten. ,,Ik scoorde twee heerlijke doelpunten. Maar wat veel belangrijker was dat Blauw Geel als een collectief voetbalde. Slagen we erin deze lijn, ook in uitwedstrijden, door te trekken, doen we zeker mee in de tweede klasse.”

Blauw Geel was snel bij de les. Wetende dat OWIOS de laatste jaren op sportpark Peppelensteeg weinig potten kon breken. Nadat Scheffel voor de gasten een kleine mogelijkheid liet liggen, nam de thuisclub de teugels in handen. Een vrije trap van Dick Hoefakker belandde buiten bereik van doelman Marcel van der Beek op de paal. Maar enkele minuten later brak Simon Kooiman de ban. ,,Ik had gezien dat die doelman op de vrije trap van Dick Hoefakker matig reageerde. Nu was hij kansloos”, meende Kooiman. Maar de 1-0 voorsprong hield niet lang stand. Het was Henk Scheffel, die tegen de verhouding in, de gelijkmaker liet aantekenen: 1-1.

,,Blauw Geel toonde veerkracht. De bal het werk laten doen was ons doel”, vervolgde Kooiman, die een prachtige omhaal van Robert Rutjes in het zijnet zag belanden. Na ruim een half uur bracht Kooiman Blauw Geel weer aan de leiding. ,,Een droge schuiver van een meter of twintig. Ja, wel een lekker gevoel die 2-1”, meende de schutter. Ook na rust bleef Blauw Geel de beste ploeg. Hoewel OWIOS waar mogelijk de aanval koos.,,Bij ons ging niemand zelfzuchtig te werk. Een aantal zeer mooie combinaties volgde. Je zag OWIOS van het kastje naar de muur lopen. En de bekroning, twee doelpunten van Robert Rutjes en Frank van der Wagen waren het gevolg. En wat dan niet opvalt is het stoorwerk dat Karsten Tuitert verricht. Hij zorgde dat de bal in ons bezit kwam”, stelde Kooiman klip en klaar vast. Bij 4-1 was het gespeeld. In de slotfase pikte ook Frank Jacobse zijn doelpuntje mee. Een schot van Simon Kooiman spatte op de lat uiteen. Na een scrimmage liet Jacobse doelman Van der Beek kansloos: 5-1. ,,Het verschil met vorige week tegen DFS? Nu hielden we de concentratie goed vast. Er is achter vrijwel niets weggeven. In de voorhoede had OWIOS met de positiewisselingen veel moeite. Maar een compliment voor de gasten. Zij wilden in ieder geval voetballen”, besloot Kooiman.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie