Bennekom niet bij de les

19 oktober 2011 om 00:00 Voetbal

Doelpunten: Osvaldo de Pina 0-1; Gino Mulder 0-2; Osvaldo de Pina 0-3.

BENNEKOM - Bennekom was in de topper tegen Jodan Boys niet bij de les. De opponent daarentegen wel. En omdat de equipe uit Gouda ook gewoon een hele ploeg is, was de uitslag van 0-3 niet meer dan terecht.

De thuisploeg kwam eigenlijk geen moment goed in de wedstrijd. ,,Dat klopt’’, reageerde Roel Kamphorst. ,,We gaven Jodan Boys teveel ruimte. Daardoor moesten we teveel terugzakken.’’

De eerste twintig minuten was nog in evenwicht. Tegenover een gevaarlijke vrije trap van Osvaldo de Pina, stond een kans van Rogier Gerritsen. Uitgerekend de laatste weken stabiele Mamoudou Kaba maakte vervolgens een enorme ketser. In tweede instantie wist De Pina te profiteren. ,,Een ongelukkig moment’’, hield Kamphorst zich nog op de vlakte.

Een slecht verwerkte bal van Sjoerd Rensen was de inleiding tot de 0-2. Gino Mulder kon zomaar van een paar Bennekommers wegdraaien en de 0-2 binnen werken. ,,De bal maakte een rare carambole. In de tweede stuit zat ook een effect, waardoor de bal precies bij die Jodan Boys speler kwam’’, keek Kamphorst terug op de 0-2.

Na een vrije trap van Marco van Rooijen, was Kevin Sissing dicht bij de 1-2. Doelman Marvin Straver redde knap. ,,Een doelpunt kan je terug brengen in de wedstrijd. Toch bleven we er vertrouwen in houden. Immers tegen Lienden lieten we onlangs zien ook terug te kunnen komen van twee doelpunten achterstand’’, hield de Bennekomse aanvoerder hoop.

Dat werd alleen maar meer toen Straver te laat was bij de doorgebroken Michael Foltán en met rood kon vertrekken. Maar vreemd genoeg kregen de bezoekers met een man minder een paar enorme kansen, die om zeep werden geholpen. ,,Het was te gehaast bij ons’’, zag Kamphorst als oorzaak.

De laatste man kon ook vroegtijdig douchen. ,,Ik was bij een actie op het middenveld te laat. Rood vond ik wel te zwaar gestraft. Maar ik had die bal wel moeten hebben. Nu gebeurde dat niet, en werd uit die actie ook nog de 0-3 gescoord (De Pina). De wedstrijd was daarmee gelopen. Illustratief voor het Bennekomse spel was dat Kevin Sissing ook nog vanaf elfmeter miste. Rence van der Wal was onderuit gehaald door Ahmed Ali. Kort daarna schoot Marco van Rooijen bijna in eigen doel. Dat Bennekom de kluts kwijt was, bewees Tom Verhaar. Kort voor het einde was er een aanslag richting Kees Graafland. Zelden zal over een getrokken rode kaart zo weinig discussie zijn geweest dan deze.

Net als zijn teamgenoten had Roel Kamphorst zich iets anders voorgesteld van deze topper. ,,Wij waren vandaag onszelf niet. Bovendien is Jodan Boys gewoon een goede ploeg. Iets meer volwassen dan wij. Maar er is nog geen man overboord.’’

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie